Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Управление на уреди!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2005 15:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Много добре знам за коя статия ми говориш. Чел съм ги МК като бях на 10, няма списание което да съм пропуснал. Не съм им фен ни най малко, както и да е. Схемата е с трафове, по мрежовото захранване се пуска кода, модулиран с 200KHz, всички декодери го приемат и само този на който му съвпадне кода един изход на тоя MC се вдигаше в '1'. Не е лошо като решение, ако успееш да го събереш в ключа, давай Mr. Green А никъде не съм споменавал че работя за едната почерпка....Моята схема е трудно да ти я сканирам, няма да разбереш нищо по нея, хардуера е 10% от устройството, останалите 90 са software....остана и него да ми искаш Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
SVA-BG
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Горна Оряховица

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2005 16:14    Заглавие: Отговорете с цитат

щом си го чел на 10 значи сега трябва да си на окло 12-13 Wink няма да споря вече с теб казваи си цената човека да си преценява какво иска и толкова аз казах вече ако някои проявява интерес ще я сканна ако не ще си приказваме само поне драсни схемата на един приемник няма да ти искаме записа на пика просто да видим колко е по проста от тази на МК
ОК?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2005 16:25    Заглавие: Отговорете с цитат

OK братчед, аз заради такива селски исказвания спрях да поствам в тоя форум преди време, ама понеже много ме кефиш как да замълча...Онзи ден гледам бивш съученик, студент е в университета, сега се дипломира...човека ми вика 'Ей, да знайш кви работи ни учат в университета - TTL-ки, чувал ли си за 7447, можеш индикация да управляваш с него...'. ОК, WOW, пич, ти си се побъркал, ние на 32-битова архитектура минахме...продължавайте да си цъкате с релетата господа, релета и светодиоди, тва е бъдещето.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
imagination
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2005 19:23    Заглавие: хамм Отговорете с цитат

SVA-BG написа:
щом си го чел на 10 значи сега трябва да си на окло 12-13 Wink няма да споря вече с теб казваи си цената човека да си преценява какво иска и толкова аз казах вече ако някои проявява интерес ще я сканна ако не ще си приказваме само поне драсни схемата на един приемник няма да ти искаме записа на пика просто да видим колко е по проста от тази на МК
ОК?

Усещам, че си в някаква голяма грешка. МК излиза някъде от началото на седемдесетте години на миналият век Wink Най стария брой който намерих е от 73-та година. А относно схемата на МК ... и аз небих я ползвал. TDA5051, несъм сигурен дали се намира по магазините, но сигурно ще се намери функционален аналог Smile те хората са решили проблема преди около десетина години. Цената наистина е по-висока, но позволява да се изгради пълноценна мрежа за данни по захранващите проводници.
Поздрави,
Константин.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SVA-BG
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2005 20:33    Заглавие: Re: хамм Отговорете с цитат

imagination написа:
SVA-BG написа:
ОК?

Усещам, че си в някаква голяма грешка. МК излиза някъде от началото на седемдесетте години на миналият век Wink Най стария брой който намерих е от 73-та година. А относно схемата на МК ... и аз небих я ползвал. TDA5051, несъм сигурен дали се намира по магазините, но сигурно ще се намери функционален аналог Smile те хората са решили проблема преди около десетина години. Цената наистина е по-висока, но позволява да се изгради пълноценна мрежа за данни по захранващите проводници.
Поздрави,
Константин.
Става въпрос за брой 5 2001 година (Декември) утрте преди обяд ще сканирам статията и ще я кача че поне някои да види нещо в тази тема освен "аз съм голям конструктор аз мога да програмирам пикове ...."
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
The^day^of^DooM
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2005 21:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Не спорете, просто няма смисъл. Има две списания с иницяли МК Smile
Първото (по-старото) е руското Моделист-конструктор а другото е родното ни Млад конструктор (в момента държа и двете) Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2005 2:10    Заглавие: Отговорете с цитат

SVA-BG, ти обаче си продължаваш в същия тон...Не съм се хвалил че съм голям конструктор, не съм се хвалил че мога да програмирам пикове...показах си предложението което направих на crashtest. Виждам, че имаш голям мерак да се покажеш като майстор с някоя схема на МК, няма проблем, такива майстори съм виждал много - усливателите на МК с TDA7574 (или някакъв подобен за който се твърди че е много качествен и мощен) го виждам монтиран на най-различни места. Нямаш представа с какъв кеф ги изтръгвам....като болен зъб ги вадя. Вие господа имате някаква особена мания към това списание, вероятно заради надписа "Изпитано в редакцията". Аз съм чел всички (до 1!!!) списания на МК (още от '79 ако не се лъжа), 90% от схемите които съм видял са превод на чужда статия, която съм чел в руско Радио, чешки Electronics Amateur и разни английски списания. Не можеш да ме убидиш като ме наричаш 12-годишен, най-много аз да те убидя с това че съм на 22. Давай всички да видим твоята прословута статия, вече нямам търпение да разбера как ще я направиш тая схема.
Върнете се в началото
SVA-BG
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2005 8:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Predator_MF написа:
SVA-BG, ти обаче си продължаваш в същия тон...Не съм се хвалил че съм голям конструктор, не съм се хвалил че мога да програмирам пикове...показах си предложението което направих на crashtest. Виждам, че имаш голям мерак да се покажеш като майстор с някоя схема на МК, няма проблем, такива майстори съм виждал много - усливателите на МК с TDA7574 (или някакъв подобен за който се твърди че е много качествен и мощен) го виждам монтиран на най-различни места. Нямаш представа с какъв кеф ги изтръгвам....като болен зъб ги вадя. Вие господа имате някаква особена мания към това списание, вероятно заради надписа "Изпитано в редакцията". Аз съм чел всички (до 1!!!) списания на МК (още от '79 ако не се лъжа), 90% от схемите които съм видял са превод на чужда статия, която съм чел в руско Радио, чешки Electronics Amateur и разни английски списания. Не можеш да ме убидиш като ме наричаш 12-годишен, най-много аз да те убидя с това че съм на 22. Давай всички да видим твоята прословута статия, вече нямам търпение да разбера как ще я направиш тая схема.
.... ти не се виновен...имаш ли да покажеш нещо по темата или ще продължаваш да обесняваш колко "селяни" има и как ти в пъти превъзхождаш техният умствен капацитет ? Ако е това мисля че вече всеки разбра за какво става въпрос... аз нищо няма да напиша повече в тази тема .... убеди ме аз съм селянин твоето решение е по-добро,евтинио,надеждно и малко по размер
Върнете се в началото
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2005 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе човек, погледни кво си писал в предишните си постове, погледни кво съм писал и аз....никъде не правя опит да те убидя, ти поне на 3 места го правиш това. Аре стига сме се дъвкали, казах ти че нямам нищо против твоята схема и твоя начин на мислене...Нямам намерение да се заяждам ни най-малко, нито да се хваля (почнах да се повтарям вече), само показах моето предложение, видях и твоето и направих малко сравнение. Наистина извинявай ако съм те убидил, нека да запазим добрия тон на темата Embarassed

PS И аз едно време бях почитател на МК, и аз съм проектирал много схеми (примерно за ДУ на стайно осветление, само с TTL-ки). Не искам да ти обяснявам защо вече не съм
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2005 14:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Спрете да се дъвчете да не отиде темата в друг раздел Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети