|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2004 8:52 Заглавие: ТХО ВЪПРОС |
|
|
Става въпрос за ТХО на GOLDSTAR . Когато телевизора е в standby диода си свети видимо всичко е на ред когато го пусна от дистанционото или от него диода изгасва всички ИС имат захранване всичко е на ред само дето ТХО-то не трагва в смисъл изобщо не издава характерния си звук. Но едно само не ми е ясно на две от крачетата на ТХО-то пише , че трябва да имам 180 волта но спрямо маса или направо на двете крачета да измервам? благодаря предварително надявам се да намера бързо решение на въпроса защото няма на какво да гледам телевизия....... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2004 9:02 Заглавие: |
|
|
За схемата съм ти отговорил, но начина по който задаваш въпроса ме кара да мисля че най - бързо ще започнеш да гледаш телевизия като се обърнеш към сервиз.
Подсказки: Захранване на задаващия генератор, драйверно стъпало и ТХО. Импулси пак на тези места. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2004 9:32 Заглавие: |
|
|
да си кажа чесно нямам опит с телевизорите 2001 г. завърших техникум ПОПОВ от тогава до сега имам само 4 месеца практика в сервиз но ми се наложи да напусна но по принцип си чопла нещо в нас залитам по електроакустичната техникатова това ми е и специалноста но за момента немога да се хвана и да се развивам в областа дерзая само в домашни условия ... е сега вече като имам схемата ще ми е по лесно пък надявам се да успея по бързо благодаря много  |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2004 10:16 Заглавие: |
|
|
ами като за начало, най вероятно проблема е комплексен - повишено захранвана на ТХО, вследствие на което е дефектирал ключовият му транзистор.
1 провери си основното захранване, да няма изсъхнали електролити в първичната и вторичната част.
2 проследи веригата на захранването на ТХО и задаващите генератори.
3 провери веригата за запуск на импулсите към ключовия транзистор
Успех |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2004 10:24 Заглавие: |
|
|
Тези 180 волта се мерят след изправяне спрямо маса но те ще се появят като ти тръгне развивката и се използват за захранване на видеоусилвателите.Не е зле да почетеш малко теория защото телевизията не ти е най силното място.За начало на колектора на крайния транзистор търси 115 волта и после ще видим. Не е лошо да презапоиш пусковото реле в захранването незнам за кой модел говорим .Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2004 11:35 Заглавие: |
|
|
на колектора имам 168 волта също толкова и на двете крачета на ТХО-то спрямо маса . телевизора е модел GOLDSTAR ckt-2570 шасито е PC-12A благодаря за отзива на моя проблем истеглих схемата от тук сега отивам да дерзая ...... дано имам успех  |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2004 19:49 Заглавие: тхо въпрос |
|
|
Колега Кашпировски,ако аз носех твоето име,щях да ремонтирам телевизорите с-поглед и вече щях да бъда в Канада ,като твоя съименник от Русия.Това в границите на шегата.Имал съм случай да прекъсне товарното съпротивление в колекторната верига на драйверния транистор преди BU508,не помня стойността му,но ако имаш осцилоскоп- много лесно можеш да хванеш импулсите до крайния транзистор за хоризонтално отклонение.
Незнам защо,но много колеги не ползват вълшебният уред наречен осцилоскоп или осцилограф.Страшно много помага при ремонт и бързо си възвръща инвестицията.Това е един от задължителните измерителни уреди за ремонт на всякаква електроника.Ако не можеш да си ремонтираш сам тв. то уважаеми млад колега наистина го занеси при старите кучета в бранша,и пак ще научиш нещо ново от тях.Сприятелски поздрав: дядо ВЕСКО ДИЛОВ от Враца.Желая ти успех и продължавай да учиш занаята той е като космоса-необятен! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2004 13:29 Заглавие: |
|
|
Дядо Веско ще го оправя и сам но коко време ще ми трябва незнам самоче днес е неделя магазините не работят открих един свършил транзистор и еднин кондензатор който си е събрал капацитета на половина. Утре мисла да ходя да взема нови пък дано неискочи някой друг кондензатор Има и нещо друго ако се отказвам толкова лесно няма да мога да напредвам напред в тази област и напълно съм съгласен с теб , че тази област е като необятния космос Аз си имам един принцип " Не е важно дали падаме , важното е да ставаме " . За осцилоскопа ако ги имах парите щях да си взема веднага без да му мисла полезна машинка е но като нямаш се задоволяваш с това което имаш . Е ще видиме утре дали ще гледам телевизия или ще е по натам  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2004 22:39 Заглавие: тхо въпрос |
|
|
Е мойто момче,напълно те оправдавам за краткият ти пофесионален опит,все пак 3-4 г.не са нищо за израстване на един тв. техник.Аз и много мои колеги работим повече от 25г. и още се учим,дори и от такива като теб.Моят син е на твоите години и вече работи цифрови телевизори по-добре от мен.Надявам се,ако си решил да се посветиш на това чудо-телевизията и работиш с мерак и любов,а не само за пари ние всички в този и други форуми ще ти бъдем под ръка за консултаций и дискусий по ежедневни проблеми в областта на ремонтите.Аз също съм завършил НЧУ в Монтана,само че,преди 25г. но с течението на времето интересите се променят и се специализирах в цветната тв. техника.Така,че не се засягай на професионализъм всички някога сме били аматьори.Много е важно някой да ти подаде приятелска ръка,а сега в Интернет-приятели дал Господ,стига да ти мислят само доброто.Ако ти трябва схема за този тв. или още консултация-пиши.Имам същият модел в сервиза ми и работи идеално.
Може би вече ставам досаден,но отпой захранващата шина на ТХО и вържи една крушка 60вт. на мястото на ТХО и мери захранванията на по-важните части,като нчу,12в.-стабилизатор,5в. на процесора и паметта и др. такива напрежения.Питай,ако закъсаш.Желая ти успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2004 22:43 Заглавие: тхо въпрос |
|
|
Е мойто момче,напълно те оправдавам за краткият ти пофесионален опит,все пак 3-4 г.не са нищо за израстване на един тв. техник.Аз и много мои колеги работим повече от 25г. и още се учим,дори и от такива като теб.Моят син е на твоите години и вече работи цифрови телевизори по-добре от мен.Надявам се,ако си решил да се посветиш на това чудо-телевизията и работиш с мерак и любов,а не само за пари ние всички в този и други форуми ще ти бъдем под ръка за консултаций и дискусий по ежедневни проблеми в областта на ремонтите.Аз също съм завършил НЧУ в Монтана,само че,преди 25г. но с течението на времето интересите се променят и се специализирах в цветната тв. техника.Така,че не се засягай на професионализъм всички някога сме били аматьори.Много е важно някой да ти подаде приятелска ръка,а сега в Интернет-приятели дал Господ,стига да ти мислят само доброто.Ако ти трябва схема за този тв. или още консултация-пиши.Имам същият модел в сервиза ми и работи идеално.
Може би вече ставам досаден,но отпой захранващата шина на ТХО и вържи една крушка 60вт. на мястото на ТХО и мери захранванията на по-важните части,като нчу,12в.-стабилизатор,5в. на процесора и паметта и др. такива напрежения.Питай,ако закъсаш.Желая ти успех! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|