| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2005 18:08 Заглавие: тест програми |
|
|
| Смених си ram-а и процесора и сега искам да ги тествам по някакъв начин ако можете да ми препоръчате някакви тест програми |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 11, 2005 0:15 Заглавие: |
|
|
За паметта - Memtest86+ - от дискета е, не иска Windows.
Пускаш я вечерта и като се прибереш на другия ден от работа - гледаш дали е дала събщения за грешка.
За процесор-чипесет-памет - Prime95
Работи под Windows.
Да поработи поне едно денонощие.
Ако не се появят съобщения за грешки - значи тези компоненти от системата ти са стабилни. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 11, 2005 17:41 Заглавие: |
|
|
| благодаря за информацията |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 11, 2005 18:40 Заглавие: |
|
|
извинявам се но какви настройки да му направя и необходимо ли е да работи 24 часа.Защото след 15 минути температурата стана 59 градусаа не знам Семпрона на колко държи.Става вапрос за Prime95  |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 23:13 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | извинявам се но какви настройки да му направя и необходимо ли е да работи 24 часа.Защото след 15 минути температурата стана 59 градусаа не знам Семпрона на колко държи.Става вапрос за Prime95  |
Първо - дъната рядко мерят точно температурата.
Най-добре пипни с пръсти основата на радиатора. Ако е 59*С - няма да можеш да си задържиш пръстите на радиатора.
Ако не си вдигал повече от 0.10 волта захранването на процесора - почти всеки охладител ще го държи в допустимите граници.
Ако дъното ти може да мери температурата от термосензора на процесора - тогава вече може измерването да е по реално и процесора да е наистина горещ ...
Но ако мери от термодатчик, дето го слагат под процесора, почти винаги показва нереални температури.
Метода с пръста е достатъчен.
За всеки случай провери дали добре си сложил пастата и дали добре си монтирал радиатора.
С Prime95, след като работи 20-30 минути, тряба да можеш да си задържиш пръстите върху основата на радиатора. След това време температурата няма да се променя съществено и ще зависи от околната температура.
Кажи какво ти е дъното, процесора и охладителя ... и колко волта подаваш на процесора.
Може да се окаже, че е добре да смениш вентилатора на радиатора ... или целия охладител.
Добре е да имаш проветрение на кутията ... |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 23:32 Заглавие: |
|
|
| А може радиатора да си е напълно студен ако не контактува добре с CPU-to.. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 23:35 Заглавие: |
|
|
Не съм напълно сигурен, но мисля, че Sempron-ите имат вграден термодиод. Поне AthlonXP има, предполагам, че и всички нататък.
Според мен ако температурата се мери от термодиод то тя освен, че е по-точна е нормално да бъде и по висока от тази на радиатора. Например на моя Dothan термодиода показва най-редовно 53-60 градуса при натоварване (21W TDP), но радиатора никога не достига и 40. Аз съм свалил и напреженията с около 0.1-0.2 V при различните честоти, за да грее по-малко и да пестя батерията. Ти няма да имаш фин контрол, но ако не овърклокваш може да пробваш да махнеш някоя десета и да тестваш стабилността на системата.
Така че 59 градуса е съвсем приемлива температура ако е на самото ядро. Просто то е с малка маса (в сравнение с радиатора) и се охлажда и затопля много бързо. Най-добре измери температурата на радиатора и я сравни с тази която ти показва компютъра и бързо ще разбереш къде я мери.
Относно тестването Prime95 наистина е добра идея. Чак 24 часа тестване е грубичко, предполагам че ако има проблем и няколко часа ще са достатъчни той да се появи. Просто от един момент нататък температурите не се вдигат вече и системата се стабилизира.
Също така ти препоръчвам да си пуснеш и 3DMark и AquaMark, за да включиш и видеокартата в цялата работа. Така ще се убедиш, че захранването ти има достатъчно резерв. |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 20, 2005 2:27 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | | Не съм напълно сигурен, но мисля, че Sempron-ите имат вграден термодиод. Поне AthlonXP има, предполагам, ... |
Боб ли хвърля или имаш кристална топка ... т.е., как разбра какъв процесор и дъно има Госта ...  |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 20, 2005 9:18 Заглавие: |
|
|
Да му се невиди, вече няма да поствам като ми се спи толкоз, че ми се сливат темите  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Авг 20, 2005 13:44 Заглавие: |
|
|
| YoggA написа: | | cvetomirconev написа: | | Не съм напълно сигурен, но мисля, че Sempron-ите имат вграден термодиод. Поне AthlonXP има, предполагам, ... |
Боб ли хвърля или имаш кристална топка ... т.е., как разбра какъв процесор и дъно има Госта ...  |
| Anonymous написа: | извинявам се но какви настройки да му направя и необходимо ли е да работи 24 часа.Защото след 15 минути температурата стана 59 градусаа не знам Семпрона на колко държи.Става вапрос за Prime95  |
|
|
|
 |
|