| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Svetoslav40 Опитен потребител

Регистриран на: 19 Апр 2005 Мнения: 143 Местожителство: Берлин/Германия
|
Пуснато на: Съб Авг 13, 2005 19:33 Заглавие: SONY 21" multiscan E500 |
|
|
Здравеите, имам малък проблем. Дадоха ми един монитор SONY MultiScan E500 21", на черния фон, когато няма изображение, или картината нее центрирана както трябва, избива зелен цвят, и през 7-8см има по-светлозелени черти. Казаха ми няколко вариянта за вазможен дефект, но все пак искам да чуя(прочета) и вашето мнение.
Другият ми проблем е че нещо ми се пъне тази щаига и не мога да я отворя, от долната страна има два винта, а отгоре някви щипки, които не знам как да откача......идеи????? има само две цепки и кат бръкна с плоската отверка се движат, но не се откопчават  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 13, 2005 20:29 Заглавие: Re: SONY 21" multiscan E500 |
|
|
| Svetoslav40 написа: | Здравеите, имам малък проблем. Дадоха ми един монитор SONY MultiScan E500 21", на черния фон, когато няма изображение, или картината нее центрирана както трябва, избива зелен цвят, и през 7-8см има по-светлозелени черти. Казаха ми няколко вариянта за вазможен дефект, но все пак искам да чуя(прочета) и вашето мнение.
Другият ми проблем е че нещо ми се пъне тази щаига и не мога да я отворя, от долната страна има два винта, а отгоре някви щипки, които не знам как да откача......идеи????? има само две цепки и кат бръкна с плоската отверка се движат, но не се откопчават  |
Излишно е да го отваряш, защото кинескопа на този монитор си е заминал....... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2005 0:15 Заглавие: |
|
|
| няма ли начин да се позакърпи това нещо, и има ли вероятност да е нещо друго? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2005 0:17 Заглавие: |
|
|
| Госта бях аз.....и все пак искам да знам как да отворя това нещо без да троша капака.... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2005 16:26 Заглавие: |
|
|
Oпъва се като моя
Моя го отворих отдолу развих винтовете, а отгоре натисках силно кутията точно където са щипките и се отвори. С отвертка не става. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2005 16:41 Заглавие: |
|
|
| Мушни пластмасови кредитни карти или нещо подобно! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2005 18:07 Заглавие: |
|
|
В прорезите се вкарва отверка и се натиска здраво надолу и същевременно се дърпа капака назад _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2005 19:31 Заглавие: |
|
|
хехе...хванах го......
аз го отворих с обикновен секретен ключ, идеята е да се натисне щипката достатъчно на вътре, понеже кръглото на отверката идва по-дебела от отвора(пропеза) на кутията, не успях по друг начин да го отворя.
кинескопа е наред, цвета в които избива екрана е нещо средно между зелено и сиво...демек сивозелено:), според познат тв ремонтиор, имало проблеми или с баланса на бялото или нещо си там със скриининг....
явно проблема мойе да се реши и софтверно, дръпнах си една програмка която се нарича "DAS" но в нея го няма този модел а и не знам де да бодна I2C шината.
Ако някои има идеи, моля ви помогнете, наи-вече със споменатата програма, имало няколко версии от нея
ПЛЕАЦЕ ХЕЕЕЛЛЛЛЛППППП  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2005 20:04 Заглавие: |
|
|
| Изтегли си Power Strip с нея може да гласиш RGB. То може и от windows ако на драйверите на картата ги има тези опции. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2005 20:11 Заглавие: |
|
|
| Кажи на твоя познат ремонтьор да намали мъничко скрийна и си готов, на теб това ти трябва, не да бъзикаш баланса на бялото или другите цветови гами! |
|
|
 |
|