| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 12, 2005 17:49 Заглавие: |
|
|
| Задължително трифазен изправител!За такава мощност..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 12, 2005 18:14 Заглавие: |
|
|
По повод регулирането на напрежение чрез трансформатор и тиристорен регулатор. Част от работата ми е да се занимавам с лампови заваръчни ВЧ генератори. За един генератор с мощност 130 kW ни трябваше плавно да се регулира анодното напрежение на лампата. То се получава от повишаващ трансформатор с първично напрежение 380V. Обърнахме се към фирма "Електроинвент" - София и им поставихме проблема. Разработиха и изработиха много добър трифазен тиристорен фазов регулатор за първичната страна на нашия трансформатор. Справя се чудесно и регулира първичното напрежение на трансформатора от почти нула до максимум при токове на фаза от порядъка на 200-250A. _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 12, 2005 22:03 Заглавие: |
|
|
| А колко струваше ? |
|
|
 |
Fikri Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 13, 2005 17:34 Заглавие: |
|
|
| Въпрос:Форума за авантюристи ли е или за хора които имат действително нужда от съвет?По добре ли е да кажем на човека "Е па нема таково животно" отколкото да го оставим без отговор?И между другото как стои въпроса за безплатния обяд?И защо хората които имат по една ябьлка(идея) отават със същата?Е разбира се нищо лично,днес откривахме ловния сезон. Да направи таково нещо на господина му трябват промишлени условия,а за таково нещо ние не сме му необходими.Там трябват единствено вложения. |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 13, 2005 18:26 Заглавие: |
|
|
може ли и аз да се включа? на мен ми трябва регулатор за помпа за вода 1,1 или 1,2киловата, не помня точно, защото тя не е тук, а на село. Двигателя мисля че е асинхронен( с пускови кондензатори като вафли) Е може ли да му се регулират оборотите на него и как? ако може схемичка , много се моля  |
|
|
 |
Kolyo Tsonev Опитен потребител

|
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 13, 2005 19:20 Заглавие: |
|
|
в колко малки граници могат да регулират? дали ще може на 50% да работи?
ама не са дадени и стойности на елементите иначе си избрах http://masterkit.ru/main/set.php?num=304 |
|
|
 |
Kolyo Tsonev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 13, 2005 20:33 Заглавие: |
|
|
Времето на закъснение се определя от капацитета на кондензатораC2(47n-220n),от потенциометъра R3(100к-220к) и от пробивното напрежение на динистора.Останалите елементи могат да отпаднат,или да се сложат резистори ~10k.C1 отпада. _________________ Всяко ново е отдавна забравено старо |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 13, 2005 20:59 Заглавие: |
|
|
| Fikri написа: | | Въпрос:Форума за авантюристи ли е или за хора които имат действително нужда от съвет?По добре ли е да кажем на човека "Е па нема таково животно" отколкото да го оставим без отговор?И между другото как стои въпроса за безплатния обяд?И защо хората които имат по една ябьлка(идея) отават със същата?Е разбира се нищо лично,днес откривахме ловния сезон. Да направи таково нещо на господина му трябват промишлени условия,а за таково нещо ние не сме му необходими.Там трябват единствено вложения. |
Кой както си го възприема!! Никкой не те кара да седиш тука и да правиш скандали  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 15, 2005 11:53 Заглавие: |
|
|
Тия регулатори на токове в галваничната химия,са доста сериозни устройства,защото процесите са силночувствителни към изменението му дори и в малки граници,да се мисли че в любителски условия и дори и в малка работилничка може да се направи такова нещо,според мен е доста несериозно,но хубавото е че ентусиасти не липсват  |
|
|
 |
|