Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Влизане в сервизен режим на TV SHONI SH5510

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
PLAMEN IANCHEV
Гост

МнениеПуснато на: Сря Авг 17, 2005 12:38    Заглавие: Влизане в сервизен режим на TV SHONI SH5510 Отговорете с цитат

Здравеите колеги ако някои знае да ми каже как се влиза в сервизен режим на TV SHONI SH5510 ,ще му бъда много благодарен.Шасито му е Е90РH96-02 а процесора му е : ST6387B1/FBY
Върнете се в началото
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 17, 2005 16:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Шонито няма сер режим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Авг 17, 2005 18:19    Заглавие: Re: Влизане в сервизен режим на TV SHONI SH5510 Отговорете с цитат

PLAMEN IANCHEV написа:
Здравеите колеги ако някои знае да ми каже как се влиза в сервизен режим на TV SHONI SH5510 ,ще му бъда много благодарен.Шасито му е Е90РH96-02 а процесора му е : ST6387B1/FBY

То и аз се замислих дали този телевизор имаше сервизно меню, но не бях много сигурен и затова си замълчах.
PLAMEN IANCHEV, какъв му е проблема на телевизора?
Ако няма вертикална развивка, смени си стабилизатора на 33 волта (варикапното напрежение).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PLAMEN IANCHEV
Гост

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 9:36    Заглавие: Влизане в сервизен режим на TV SHONI SH5510 Отговорете с цитат

Колеги телевизора растера му зеленееше и нямаше как да реголирам баланса на болия цвят.Всички измервания на изходите на видео процесора и напреженията на катодите бяха нормални ,за това реших чее само за настроика.Но в последствие останових че беше изменена стоиноста на един резистор със стоиност 56килома свързано от 190волта към входа на ИС ТЕА5101 за зеления цвят,ако някои има схема може да ми я прати за да несе туткам толкова за която благодаря предварително.
Върнете се в началото
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега схема имам но трябва да я сканирам и ще ти я пратя по пощата но това ще стане утре ако те устройва а по принцип Шонито доста страда от ТЕА5101.Само че не виждам пощ.кутия
Върнете се в началото
kaloyan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 23:08    Заглавие: Отговорете с цитат

схемата я има във файлообменника.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети