Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Grundig T 70-440 (CUC4410) - приставка за звук, как?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
PenZuha
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 20:06    Заглавие: Grundig T 70-440 (CUC4410) - приставка за звук, как? Отговорете с цитат

Здравейте колеги!
Имам следния проблем: Телевизор Grundig, внесен от Германия, и докато на кабелна телевизия всичко е наред, то на антена го няма звука на програмата и съм принуден да гледам на малкото телевизорче, а този да си стои и да хваща прах, откакто нямам кабелна.
Знам, че трябва да му се сложи приставка за звук, за да тръгне. Такава си купих - една простичка с две кабелчета и място за запояване към масата. Само че не знам как да я сложа - къде да запоя кабелчетата. Имам само обща представа от ТВ приемници, и затова ми е необходима помощ.
Намерих схемата на телевизора, отговаря на CUC4410. Ще се радвам, ако някой ми даде "координатите" на запояване по схемата. Или поне да ме упъти след кой блок трябва да се върже.
Това е схемата
Предварително Благодаря! Виждам, че сте разбирачи, и вярвам, че ще ми помогнете Wink Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
lubomirblg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

ако телевизора е моно смени си ПАФ филтъра на 38 Мнз и приставката звук се закача на 5,5 Mhz филтър и 12 волта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
PenZuha
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 20:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора е моно.
Имаш ли чат програма, и ако да - жертвоготовен ли си да ти задам някои въпроси, че усещам че ми трябват малко повечко разяснения.
12V ще намеря, не знам къде да го търся този паф, камо ли да го правя на 38 MHz.
Това е, телевизорите не са ми силната страна, но да го дам на ремонт нямам намерение Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 20:46    Заглавие: Отговорете с цитат

PenZuha, въпреки че нямаш намерение - направи именно това.
В противен случай ще ти се наложи и ще бъде именно ремонт (сега не е, все още).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 20:48    Заглавие: Отговорете с цитат

PenZuha написа:

Това е, телевизорите не са ми силната страна, но да го дам на ремонт нямам намерение Cool
-- Question Question Question Rolling Eyes
Върнете се в началото
PenZuha
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

plm написа:
PenZuha написа:

-- Question Question Question Rolling Eyes

Това го казвам в смисъл, че ще правя каквото и да е, ако ще и нищо няма да направя, но за ремонт да плащам - никога Very Happy
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

PenZuha жив бъди и не пипай телевизора ако искаш поне да гледаш картина без звук.А си го отворил а 99% отиде коня в ряката. Very Happy
lubomirblg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:44    Заглавие: Отговорете с цитат

ICQ става ли?
169720531
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега колко вземаш за ремонт онлайн Laughing :roll:Да вземем да отворим един раздел за клиенти които за да не си разнасят телевизорите да им ги правим от тук-от нета
PenZuha
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 22:05    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
PenZuha жив бъди и не пипай телевизора ако искаш поне да гледаш картина без звук.А си го отворил а 99% отиде коня в ряката. Very Happy

Не е невъзможно.
По едно време имах такъв проблем с него, че ако се изключи от контакта, и после като се включи изобщо не зацепваше, но случайно открих начина да го оправя. Това го казвам в случай, че има някой който го мъчи същия проблем - може би тук бих бил от полза Rolling Eyes
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети