| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:32 Заглавие: |
|
|
Какво е това осметично налягане?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:54 Заглавие: |
|
|
Пак реших да си спестя писане и пак има малко недоразумение.
За да сваля оригиналната схема, се наложи да отрежа крачетата и после да издърпам остатъците с пинцета, понеже помпата не хващаше грам. След това, за да поставя цокъла трябва отворите са за напълно чисти. Е как да ги изчистя, нали са пълни с калай - това е проблема в влучая ? Наложи се да духам през отворите, а как става по принцип? _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 7:26 Заглавие: |
|
|
можеш да ги дръпнеш с помпата или след като разтопиш калая да удариш единия ръб на платката в масата и по този начин да го изтръскаш. _________________ home studio |
|
|
 |
Shemeta Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 8:45 Заглавие: E che zashto da ne stava s POMPA |
|
|
| charli написа: | Пак реших да си спестя писане и пак има малко недоразумение.
За да сваля оригиналната схема, се наложи да отрежа крачетата и после да издърпам остатъците с пинцета, понеже помпата не хващаше грам. След това, за да поставя цокъла трябва отворите са за напълно чисти. Е как да ги изчистя, нали са пълни с калай - това е проблема в влучая ? Наложи се да духам през отворите, а как става по принцип? |
От едната страна нагряваш с поялника а от другата слагаш помпата и става много лесно
Може и с клечка за зъби нагряваш и пъхаш , също и с игла за шиене но никелирана да не хваща калаи , варианти колкото щеш |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 17:10 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съветите! С иглата пробвах, но хващаше калай; с удар по масата също съм пробвал, но за тази платчица е неприложим, а за клечката за зъби не съм се сещал досега. Ще ги изпробвам при първа необходимост. Закривам темата.! _________________
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 21:02 Заглавие: |
|
|
Проблема с толеранса и това че ти тръгва на 2 ома и после се оправя е в самия чип.В момента тези дето са на пазара са такива боклуци че няма на къде.Моят също е на цокъл защото разбираемо често го издънвам.Имам 2 броя които се държат като твоя .Купувам 3 за да избера един горе долу читав.Там ти е проблема не в елементите около чипа.Намери си "истински"чип и ще видиш разликата.Моят ме побърка докато разбера че е от схемата.Чак като го забих на друг уред разбрах къде е ключа на бараката  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 21:12 Заглавие: |
|
|
| В комет ги има по 1.6 долара ,не знам дали са оригинални ,може да си поръчаш и 7126 и с малки корекции на елементите да постигнеш консумация под 1мА на повечето обхвати.Ако решиш пиши имам едно малко книжле на Интерсил за приложението на тези АЦП-та, ще ти дам подробна информация какво се сменя и защо. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 23:05 Заглавие: |
|
|
bai_tishan - абе, човек! Защо не писа по-рано - 2 дена, по половин ден губя и два пъти ходя по магазините - то ми е по път де, ама ...
Не само ти си се побъркал - и аз също. Независимо че мултицета не е мой-много се дразня като има такива проблеми по необясними причини. Не дай си Боже и на моя да му се случи същото - затова се мъчих толкова, а не че ми е много зор да оправям чужд. И двата чипа, които закупих са за сметка на притежятеля на уреда, и двата са закупени от Комет. Загубих сумати време, докаде тоя чип се сети, че трябва да работи по предназначение. Ще видя дали може да се поръча оригиналната АМЕ7106 от Пасат - едни каталози - зелен и червен (същите май ги има и в Комет), май на Фернелл бяха. Туко виш доставката е с читави схеми.
ELP, интересувам се от книшката. Покрай тази схема, дето ме измъчи, хем англииския си тренирам, хем знания се трупат. Една книшка в повече ще ми е от полза за по нататъшни препятствия. Пиши на PM някакви координати, за да не заключат темата. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 23:11 Заглавие: |
|
|
Пак згафих! Не знам дали в моя Explorer е проблема или в сайта, но аз не виждам никакви бутони за натискане и работя по интуиция вече близо седмица. Това е откакто форума беше "изчезнал" за няколко дена. _________________
|
|
 |
|