|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 20, 2005 19:45 Заглавие: |
|
|
Ако с нискоомен товар повдигнеш 5-те волта на захранването по гореописания начин би трябвало да задейства защитата от превишаване на изходното напрежение, иначе да, ако тока който протича през въпросния товар е по-голям от тока консумиран от 5-те волта би трябвало да се стреми да вдигне напрежението.
EDIT: това се отнася за компютърно захранване, иначе в твоя експеримент е нормално да се получи 5-те волта да станат 12 волта.
EDIT: Това с ценера 3.6V/1W по-долу е най-доброто решение и според мен.
Последната промяна е направена от dreadx на Нед Авг 21, 2005 0:48; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 20, 2005 22:35 Заглавие: |
|
|
Защо да правите такива странни комбинации от захранващи шини? Аз ползвам за мойте вентилатори най-простото което се сетих - един ценер и това е. Събира се удобно в шлаухката където си прекъснал проводника дори
Забравих даже вече какъв бях сложил, май 3.6 V, т.е. с 8.4 V вентилаторите ми работят доста тихо и охлаждат добре. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|