| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 13:11 Заглавие: Размазан образ на монитор |
|
|
Имам монитор Compaq 15" V500, в последно време образът става все по размазан вече съм увеличил щрифтовете на буквите доста и пак се чете трудно, та искам да попитам дали проблемът е от това, че капацитетът на някой кондензатор е паднал или нещо от сорта (и аз незнам, от монитори не разбирам много) или просто живота на самата CRT си е заминал? Дали неможе да се настрои фокусът от някой тример вътре и въобще дали има смисъл да го отварям или да го давам на ремонт, или да купувам нов?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
franko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 13:32 Заглавие: |
|
|
| Ако размазва само шрифтовете,заслужава да го занесеш на ремонт,ако е разфокусирано всичко не си струва,ремонта излиза колкото нов. |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 16:27 Заглавие: |
|
|
Обърши праха от екрана - понякога помага ))
Но, сериозно - не си струва да го носиш на ремонт. Само за отварянето ще ти вземат колкото за половин такъв "нов"  |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 16:59 Заглавие: |
|
|
Най вероятно е от Ста лошото е че са в ТНО но можеш да го отвориш и да развъртиш врътките му.Усеща ли се дишане на образа _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 18:51 Заглавие: |
|
|
Току що отворих монитора седях пет, десет минутки да се запозная с елементите му та отворих ТНО`то и първото нещо, което видях беше една лепенка залепена точно наз някакъв тример и на нея пише фокус, та пуснах монитора и компютъра и започнах да връткам като първоначално резултатът беше още по зле но като започнах да въртя на другата страна и в крайна сметка поиграх си две три минутки и сега просто образът е кристален думи мямъм докато беше нов дори и тогава не се е виждал така страшна картина за възможностите на този монитор, забелязах че тръбата е Самсунг и половината елементи вътре бяха некви кучи марки и тва ми било Компак абе май всичките са една боза но има и изключения имам един монитор IBM просто е великолепен от 1998 година го взех втора ръка и досега си работи и картината въобще не е мръднала в крайна сметка си зависи на какво ще попадне човек благодаря на всички ви че ми помогнахте  |
|
|
 |
top serviz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 19:23 Заглавие: |
|
|
Не си мисли , че ако отвориш IBM-а няма да намериш и там кондензатори от "някоя куча марка " или на някой от чиповете отгоре пише "TDA****" или нешо друго . Compaq си е доста добра марка и ще те кара още дълго - просто не е ефективно да правят всички елементи с тяхното име за да работи добре . Важно условие е и схемното решение на изделието . IBM-а също е марка с традиции които държат на името си . Друго условие е качеството на използваните елементи , но това ще го разбереш с годините работа и постоянния зблъсък с НЕКАЧЕСТВЕННИ елементи които в последно време ги има в изобилие . Успех  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 19:28 Заглавие: |
|
|
Темата според този който я пусна е приключена.
Едва ли са необходими други коментарии по въпроса. |
|
|
 |
|