| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mitaka_gb Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 16:24 Заглавие: Проблеми с телевизор Велико Търново '85 |
|
|
Здравейте отново. Искам да попитам за още един стар телевизор, който ми създава проблеми от скоро. Значи проблемът е следния:
смених каскада и интегралната схема на импулсното захранване, както и BU-426. Всичко работеше добре, но след 2-3 дена телевизора, след като поработи до 5 минути, картината се осветява сама максимално и се губи образа, а и се появяват по целия екран някакви линии. Когато обаче отворим капачето за настройка на каналите дефекта изчезва и като цяло картината се оправя с изключение на появата на бяло поле в горната част на кинескопа. Ако може някой да помогне със съвет или идея, ще съм му благодарен. Мерси !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vas Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 17:28 Заглавие: |
|
|
Какво напрежение имаш на трите катода преди и след дефекта?Измери и напрежението на втора решетка,нещо променя ли се като врътнеш R60.До ТХО трябва да има 3 метални ценера-мерни ги.А PROLUXа стана ли?  |
|
|
 |
Mitaka_gb Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 18:18 Заглавие: |
|
|
Мерси за бързия отговор,ще премеря всичко и ще пиша пак.
| vas написа: | А PROLUXа стана ли?  |
А относно PROLUXA -оказа се че това са много скапани телевизори от новото поколение:( Значи да ви кажа тея телевизори са много зле,работят перфектно известно време,после идват дефекти като смяна на цветовете,проблеми със звука и т.н.В случея телевизора беше останал само със син екран(без образ) и звук.Открих проблема значи телевизора е направен с една голяма интегрална схема забравих каква беше,както и да е та тя е управлява почти целия телевизор,включително и видео сигнала в който съшност е проблема.За направата на телевизора е необходимо да се смени чипът,който струва около 90лв.Затова препоръчах на собственика му да си купи ново ТВ.Мисля че така е най-добре.ЕДИН СЪВЕТ НЕ СИ КОПУВАЙТЕ ТЕЛЕВИЗОР PROLUX,ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ!
Модерирано от RC
Раздаваш доста прибързани и необосновани съвети.
Темата заминава в говорилнята. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 20:47 Заглавие: |
|
|
| Електротехника ти Търново не можеш да оправиш съвети за Пролукс даваш За твое сведение оная голямата схема се казва процесор и това е едночипов телевизор които работи доста добре и не създава проблеми на собственика докато не попадне на някой дърводелец като теб и тои го ошашави Един приятелски съвет гледай си дебелите проводници и ни остави нас да си вършим работата за която сме учили за разлика от теб |
|
|
 |
tocho Опитен потребител

Регистриран на: 11 Юли 2005 Мнения: 328 Местожителство: Varna 0888 950800
|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 20:47 Заглавие: |
|
|
Провери 12в да не е скочило.  _________________ Баш-Майстора умря, но шапката остана.
Стойко Димитров |
|
|
 |
Mitaka_gb Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 2:34 Заглавие: |
|
|
[quote="fishev"]Електротехника ти Търново не можеш да оправиш съвети за Пролукс даваш За твое сведение оная голямата схема се казва процесор и това е едночипов телевизор които работи доста добре и не създава проблеми на собственика докато не попадне на някой дърводелец като теб и тои го ошашави Един приятелски съвет гледай си дебелите проводници и ни остави нас да си вършим работата за която сме учили за разлика от теб[/quote] Добре съгласен съм да си се занимавам с моите си науки(централи,трафопостове и т.н.),но за Proluxa вече съм питал компетентен телевизионен техник и той ми каза за проблема на тази марка телевизори който наистина е в чипа и те издържат около 4-5г след което се налага смяна на чипът а той знаете е скъп.А и много хора вече могат да спорят с теб за тази марка защото познавам хора с 4 такива телевизора 3,от които вече не работят и са с изгорял чип!Не знам дано това е само едно съвпадение! [/img] |
|
|
 |
Mitaka_gb Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 2:55 Заглавие: |
|
|
| И все пак да се уточня още малко.Значи става въпрос за телевизорите Prolux от по-ефтините модели дето са моно и са орязани доста от към екстри.Възможно е проблемите им да са точно от това-ниската цена.За същите телевизори ама с цена над 300лв.-нищо не казвам-те са перфектни.Аз лично имам такъв телевизор и го ползвам без проблеми вече 4 години!Дано не се е обидил някой.Извинявам се предварително! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 22:42 Заглавие: |
|
|
Само да ти кажа че другия път по добре кажи на собственика на изделието да мине с техниката си през квакифициран техник а не да го пращаш направо да си купува нов телевизор.Първо сяупи няколко В.търново или Електрон- а после се учи на телевизори от рода на PROLUX и нагоре.Добре че не е донесъл клиента някое скъпичко SONY Че да видим как ще си купи ново (по твоите съвети).Не се засягай ама като не можеш нещо да направиш и не ти е ясно по добре не се захващай и не го прави по счупено защото на колегите които всеки ден с това се занимават и знаят още преди да смъкнат капака къде е проблема-после от такива като теб им белеят главите.Съвета не е само към теб и не се обиждай а към всички които мислят че ще се научат като о....рат на някого техниката.
Нищо лично  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Mitaka_gb Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 23:33 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | Само да ти кажа че другия път по добре кажи на собственика на изделието да мине с техниката си през квакифициран техник а не да го пращаш направо да си купува нов телевизор.Първо сяупи няколко В.търново или Електрон- а после се учи на телевизори от рода на PROLUX и нагоре.Добре че не е донесъл клиента някое скъпичко SONY Че да видим как ще си купи ново (по твоите съвети).Не се засягай ама като не можеш нещо да направиш и не ти е ясно по добре не се захващай и не го прави по счупено защото на колегите които всеки ден с това се занимават и знаят още преди да смъкнат капака къде е проблема-после от такива като теб им белеят главите.Съвета не е само към теб и не се обиждай а към всички които мислят че ще се научат като о....рат на някого техниката.
Нищо лично  |
Благодаря колега че сте искрен,но все пак проблема съм го олучил:),телевизора беше прегледан в сервиз и точно чипът е за смяна който струва 90лв. и собственика сам се отказа да му се прави телевизора!И само да уточня че аз не се занимавам професионално с ремонт на телевизори и не вземам пари затова и поправям неща само на приятели или познати!А иначе дори и да установя някаква повреда в каквото и да е първо се посъветвам с истински техници и приятели в сервизите и след това казвам на собствениците какъв е проблема и те си рещават какво да се прави Мисля че така много малко свестни техници се подсигуряват за да не правят грешки! А И МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ НЕЩО ПО ТЕМАТА ЗА ВЕЛИКОТО ТЪРНОВО,РАЗБРАХ ЧЕ НЕ МИ ХАРЕСВАТЕ НАЧИНИТЕ НА РАБОТА,МОЖЕ И ДА НЕ РАЗБИРАМ КОЛКОТО ВАС НО ВИНАГИ СЕ ПОДСИГУРЯВАМ 100% ПРЕДИ ДА ПРАВЯ КАКВОТО И ДА Е!  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Авг 28, 2005 16:23 Заглавие: |
|
|
Относно сегашното ти занимание по горе колегите ти дадоха насоки-трябва да попримериш тук таме и тогава да напишеш примерни при поява на дефекта колкое напрежението на катодите на кинескопа или виж си стабилизатора за 12.8волта.Ако е над 14 волта ще свети че ще се къса.Попримери пък тогава напиши за да може да ти се помогне  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|