Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

савет
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 17, 2005 15:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Калифорниеца написа:
Цитат:
Dobre de 4ove4e,kato glqdam shemata na tori usilvate s koito se e zahranval,tam e 2x48 na 3.5A kato harekteristiki,i e 100W.

Е те за тоя усилвател става дума,а иначе доколкото разбрах той иска да му се обясни защо му спада напрежението ,ако иска и да пита още нещо да си даде схемата на стабилизатора да помислиме .А пък ти чети по внимателно постовете и стига спами!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 11:03    Заглавие: Re: савет Отговорете с цитат

valioman написа:
californieca написа:
Колеги имам следния проблем,имам траф които е 35В и 4А.Фабри4ен е и е захранвано някакав "Респром".Когато сложих едно сапротивление 20 ома на променливата намотка ми отклони няма и с 0,5В,а след греца с около 5В!!!!,греца е за 4А и 300В,а кондезатора е 10000 микро фарада.Даите логи4но обяснение,така се полу4ава и с други трафове!!! Sad

1.35 волта променливо ли мериш от тррафа
2.Накъде ди отклони надолу или нагоре Smile)Нормално е напрежението на празен хода да стане 1,404*35=49,14 волта.Имам такъв усилвател само че 150 вата и трафа му има 4 намотки по 35 волта променливо напрежение така че за целта ти този траф е идеален щото са ги правили супер здрави Smile))
уточни всичко това и тогава да ти даваме съвети Laughing

ами 4ове4е трафа е 2x35V на 3.5А,фабри4ен е.Искам да кажа 4е с него е захравано 100W стапало,от тези "6кафове" които се водият по 100W mono "Респром".Стари4киса поне на 20 години.Вси4ко по захранването е останало.Когато сложих резистор 20ома след кондезатора и напрежението падна на 45В и ток мисля 4е бе6е някаде кам 2,25А ако не се лажа.Е тука не ми става ясно.Като се имам преджит 4е се е консумирало ток поне 3А и е захранваво стапало 48В.Смених гре4а,кондезаторите с по големи и пак,са6тото се полу4ава и с друк траф Exclamation
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 11:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо подаваш 220 В~ на парвичната намотка и измерваш на вторичната колко ще ти даде ако така всичко е наред тогава слагаш грец и капацитет без никакви съпротивления .Съпротивлението, което слагаш е да намали напрежението /изправеното / и да ограничи началният ток при включване на трафа - за да не товариш греца.
Ако това напрежение /изправеното / ти е голямо и искаш да го намалиш сложи стабилизатор макар да е трудничко ако искаш голям ток но не и невъзможно ....руските сайтове са пълни с такива схеми . Не ми стана ясно за какво ще ти трябва трафа?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 11:46    Заглавие: Отговорете с цитат

.............ако ти трябва за усилвател и ти е голямо напрежението ползвай чипове от серията STKxxxx те изискват високи напрежения и ти осигуряват прекрасен звук......но са и скъпички
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 13:31    Заглавие: Отговорете с цитат

rusin написа:
Първо подаваш 220 В~ на парвичната намотка и измерваш на вторичната колко ще ти даде ако така всичко е наред тогава слагаш грец и капацитет без никакви съпротивления .Съпротивлението, което слагаш е да намали напрежението /изправеното / и да ограничи началният ток при включване на трафа - за да не товариш греца.
Ако това напрежение /изправеното / ти е голямо и искаш да го намалиш сложи стабилизатор макар да е трудничко ако искаш голям ток но не и невъзможно ....руските сайтове са пълни с такива схеми . Не ми стана ясно за какво ще ти трябва трафа?

Трафа го по ползвам за едни стабилизатор "калси4ески",с ценер4е и дарлинктоново транзистор4е,много просто и трагва но не в целияси потенцял Wink
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 13:34    Заглавие: Отговорете с цитат

rusin написа:

Трафа го по ползвам за едни стабилизатор "калси4ески",с ценер4е и дарлинктоново транзистор4е,много просто и трагва но не в целияси потенцял Wink
Благодаряти все пак Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети