| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PlamenYotov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 11:23 Заглавие: Търся инфра червена лампа! |
|
|
| Проблема ми е следния - искам да използвам web камери но помещението е доста тъмно и за целта ми трбват за всяка камера по една лампа която да не дразни очите но същевременно образа да е светъл - някой има ли някакви идей какво трябва да си купя? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 11:27 Заглавие: |
|
|
| Има такива камери за видеодомофони, на които около обектива има такива светодиоди, но мисля, че те са черно-бели. Не знам за цветна какъ ще е ефекта... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 12:07 Заглавие: |
|
|
| PlamenYotov, подсветката за такива цели се прави с инфрачервени светодиоди. |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 12:14 Заглавие: |
|
|
| RC изполвам, че отворихме темата - на някои камери като светнеш с дистанционно се вижда бяла, а на някои червена светлина. от какво зависи? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 12:37 Заглавие: |
|
|
Различните камери (които не са за инфрачервено наблюдение) имат входен оптичен филтър подтискащ този спектър и тези филтри са различни.
По принцип всички камери с CCD матрица са чувствителни в IR спектъра. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 8:05 Заглавие: |
|
|
| Използвай черно-бяла охранителна камера, такава от видеодомофон ще е по-евтина, защото цветните са по-нечувствителни, а пък уеб камерите съвсем. |
|
|
 |
PlamenYotov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 22:59 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите - това с камерите за видео домофоните няма да е много евтино тъй като за всеки компютър с камера ще трябва video capture!
Идеята с инфрачервените светодиоди ми допадна - RC можеш ли да ми кажеш от къде мога да намеря и нан каква цена ще е и евентуално ако върши работа може ли някой да направи определено количество |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 14:36 Заглавие: |
|
|
PlamenYotov, на въпроса:
| Цитат: | | можеш ли да ми кажеш от къде мога да намеря |
във всеки магазин за резервни части за аудио/видео техника, Комет, Пасат, Електронинвест...
Цените обикновенно са "според зависи" но по принцип трябва да са стотинки.
Добре е преди да купуваш да си наясно с типа им и тяхната мощност, като имаш впредвид, че максималната им мощност (ток) е в импулсен режим.
Имай впредвид и това, че ще ти трябват за нормална подсветка няколко (в зависимост от мощността им) свързани и захранени по подходящ начин. |
|
|
 |
stan73 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 8:58 Заглавие: Re: Търся инфра червена лампа! |
|
|
| PlamenYotov написа: | | Проблема ми е следния - искам да използвам web камери но помещението е доста тъмно и за целта ми трбват за всяка камера по една лампа която да не дразни очите но същевременно образа да е светъл - някой има ли някакви идей какво трябва да си купя? |
Имай предвид, че подсветката с невидима за очите светлина не само, че ще ги дразни, а и ще ги поврежда ! Предлагам да се ориентираш за друго решение. |
|
|
 |
|