Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся инфра червена лампа!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
PlamenYotov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 11:23    Заглавие: Търся инфра червена лампа! Отговорете с цитат

Проблема ми е следния - искам да използвам web камери но помещението е доста тъмно и за целта ми трбват за всяка камера по една лампа която да не дразни очите но същевременно образа да е светъл - някой има ли някакви идей какво трябва да си купя?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
iavor4o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 11:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Има такива камери за видеодомофони, на които около обектива има такива светодиоди, но мисля, че те са черно-бели. Не знам за цветна какъ ще е ефекта...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 12:07    Заглавие: Отговорете с цитат

PlamenYotov, подсветката за такива цели се прави с инфрачервени светодиоди.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
iavor4o
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

RC изполвам, че отворихме темата - на някои камери като светнеш с дистанционно се вижда бяла, а на някои червена светлина. от какво зависи?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 12:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Различните камери (които не са за инфрачервено наблюдение) имат входен оптичен филтър подтискащ този спектър и тези филтри са различни.
По принцип всички камери с CCD матрица са чувствителни в IR спектъра.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 8:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Използвай черно-бяла охранителна камера, такава от видеодомофон ще е по-евтина, защото цветните са по-нечувствителни, а пък уеб камерите съвсем.
Върнете се в началото
PlamenYotov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 22:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите - това с камерите за видео домофоните няма да е много евтино тъй като за всеки компютър с камера ще трябва video capture!

Идеята с инфрачервените светодиоди ми допадна - RC можеш ли да ми кажеш от къде мога да намеря и нан каква цена ще е и евентуално ако върши работа може ли някой да направи определено количество
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 14:36    Заглавие: Отговорете с цитат

PlamenYotov, на въпроса:
Цитат:
можеш ли да ми кажеш от къде мога да намеря

във всеки магазин за резервни части за аудио/видео техника, Комет, Пасат, Електронинвест...
Цените обикновенно са "според зависи" но по принцип трябва да са стотинки.
Добре е преди да купуваш да си наясно с типа им и тяхната мощност, като имаш впредвид, че максималната им мощност (ток) е в импулсен режим.
Имай впредвид и това, че ще ти трябват за нормална подсветка няколко (в зависимост от мощността им) свързани и захранени по подходящ начин.
Върнете се в началото
stan73
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 8:58    Заглавие: Re: Търся инфра червена лампа! Отговорете с цитат

PlamenYotov написа:
Проблема ми е следния - искам да използвам web камери но помещението е доста тъмно и за целта ми трбват за всяка камера по една лампа която да не дразни очите но същевременно образа да е светъл - някой има ли някакви идей какво трябва да си купя?

Имай предвид, че подсветката с невидима за очите светлина не само, че ще ги дразни, а и ще ги поврежда ! Предлагам да се ориентираш за друго решение.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети