|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sibip Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 2:05 Заглавие: Въпрос за RS 485 (Преправена: Тема за портове и протоколи) |
|
|
Бихте ли ми дали информация какво представлява 485 протокола.Как става комуникацията и такива работи.
Ако степисали извинявайте!!!Посочете ми къде е.
Благодаря Ви предварително!!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
CATV Гост
|
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 12:02 Заглавие: |
|
|
Пусни RS485 в GOOGLE и ще получиш информацията която ти е необходима  |
|
|
 |
Sibip Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 8:57 Заглавие: |
|
|
Благодаря Ви колеги!!!
 |
|
|
 |
CATV Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 22:10 Заглавие: |
|
|
molq za ni6to  |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 18:48 Заглавие: |
|
|
| НЕ за да се заяждам но трябва да отбележа че RS485 не е протокол а интерфейс, т.е. това е физическо ниво, протокол е I2C,CAN, USB и др. та ако наистина ти трябва информация за протоколната част с търсдене за RS485 нищо няма да намериш ... |
|
|
 |
CATV Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 14:40 Заглавие: |
|
|
| то и аз не се заяждам ма след като USB е протокол, кое е интрефеиса тогава, на моя компютър туй дет си тикам мишката кво ? |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 15:07 Заглавие: |
|
|
I²C, LAN, CAN, USB, RS232, всички те са интерфейси а протокола се указва от възможността за прехвърляне на данни по тях. например протоколи са TCP/IP и IPX/SPX  _________________ home studio |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 19:10 Заглавие: |
|
|
| Ами точно в тоя ред на мисли протокол е всичко в което имаш формат на данните, а i2C, CAN, USB са ти точно такива, там не можеш да предаваш данни просто като по RS232, има си начин на пакетиране или пък алгоритъм който се следва ..... |
|
|
 |
CATV Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 20:04 Заглавие: |
|
|
| ToНи написа: | | Ами точно в тоя ред на мисли протокол е всичко в което имаш формат на данните, а i2C, CAN, USB са ти точно такива, там не можеш да предаваш данни просто като по RS232, има си начин на пакетиране или пък алгоритъм който се следва ..... |
Думата ми е за USB-to, там начин на пакетиране е силно казано, всеки може да си направи "дивайс", да си го "плъгне" на +5 волта и на маса и на D+ i D- да си напише, всякакъв начин за комуникация с устройството. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|