| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ves Нов потребител

Регистриран на: 06 Ное 2004 Мнения: 32 Местожителство: Димитровград
|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 10:46 Заглавие: DVD SAMSUNG HT-DL 100,оптика |
|
|
| не "чете" нито CD нито DVD диск.Купих нова оптика и с нея е така.Почти не свети като я пробвах.Въпроса ми е:Как да се убедя дали е в оптиката проблема или не е,защото е 64 лева и ако наистина е "фалшива" да имам основание да я върна.Като я взимах ми направи впечатление,че все едно някой се учил да запоява на нея.за пръв път се хващам да сменям DVD оптика,защото е на приятел и знам ,че старата угасна постепенно.Усилил е интензитета и поработи още.Чувам,че има доста случаи да не тръгват нови оптики и ако някой се сблъсквал с такъв проблем,моля за съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 13:00 Заглавие: |
|
|
Предполагам си разпоил защитното мостче на лазера(аз съм забравял)...
Ако е така....и с тия аматьорси спойки...май си попаднал на менте!
Нищо че цената е като за истинска доза! Връщай!(ако може) _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 20:50 Заглавие: |
|
|
| за всеки случай преди това прозвани лентовият кабел. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 20:59 Заглавие: |
|
|
Не мога да разбера защо има да се регулира тока, след като интензитета се измерва със фотодиод монтиран в лазерчето. Ако то се изтощи трябва да се компенсира автоматично потока. Това ме навежда на мисълта че ако не е била зацапана старата а и новата е така може и да има някакъв друг проблем  |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 10:38 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | Не мога да разбера защо има да се регулира тока, след като интензитета се измерва със фотодиод монтиран в лазерчето. Ако то се изтощи трябва да се компенсира автоматично потока.  |
Ами с този тример определяш колко да бъде автоматично поддържания ток(Gain),пък и тази автоматична компенсация си има граници
ves,сега се сетих че съм имал подобен случай,оказа се стабилизатора на 5волта-даваше ~3,5
Успех  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 8:44 Заглавие: |
|
|
| благодаря на всички,които се отзоваха на помощ.Поради липсата на интернет не следях отговорите навреме.Напреженията са наред,а от лентовия кабел имаше прекъснати пътечки.Сега съм поръчал да видя какъв ще е резултата. |
|
|
 |
|