| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
siente Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 18:04 Заглавие: Изводи на Траф |
|
|
Здравейте отново,имам следният проблем един приятел ми даде един двуполярен траф обаче незнам кои са му изводите на първичната намотока,които са към мрежата.Ето линк:
http://mitaka.homelinux.org/Traf.JPG
тука съм направил груба рисунка на това което е начертано на трафа.
това след запетаята е Ф0.566 и Ф1.12,не можах да ги намера в Paint
PS. снимката може да се види само когато ми работи компютъра
10x _________________ SiEntE |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 18:35 Заглавие: |
|
|
| според това което си дал: изводи 1-2 са за 220 V |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 18:35 Заглавие: |
|
|
Мерси за инфото,пробвах трансформатора,но изглежда че е изгорял:( Трябва да прибегна към импулсно захранване,мисля да използвам от компютър,може да се намерят за 5 лева втора употреба и ако може да се преработи за +-40 ще е супер:))някой изобщо правил ли е такова чудо? ) _________________ SiEntE |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 18:59 Заглавие: Re: |
|
|
И аз се опитвам да разбера как точно се прави това (за преработката става въпрос), но досега не съм намерил нищо конкретно. Питал съм във форума, но всички казват, че е доста сложно и крайният резултат е съмнителен, но нищо конкретно... Това е, с което мога да ти помогна засега
Дано ти да имаш повече късмет от мен! _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 21:10 Заглавие: |
|
|
Мисля че много по-лесно ще е да премериш трафа и ако е случайно е изгорял наистина, да го пренавиеш. Импулсно може да се преработи, но е трудно мисля че Тirex се беше занимавал много със това. Трябва да се развият вторичните намотки и да се навие една за 40 волта или 2х40 ако ще е за двуполярно захранване. Обаче трябва да се промени делителя в обратната връзка към 1 крак на ТЛ494 за да стабилизира на 40 В а не на 5. И освен това ще трябват доста по-висиковолтови диоди, тези дето се ползват може би няма да издържат високонапреженовите импулси, а те са доста над 40 в.
По принцип рядко изгаря трансформатор освен ако не е от адаптер или да се опитваш да заваряваш със него  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 23:00 Заглавие: |
|
|
Ами Както е дадено на фигурата,между изводи 1 и 2 няма никакво съпротивление,а като го включа на 1 и 2 никакво напрежение няма във вторичната намотка.Пробвах го на 1 и средния извод който изглежда е за 110 В,защото там във вторичната се получава два-пъти по-високо напрежение отколкото е трафа +-64 волта и се сблъсках със този проблем,защото на мен ми трява +-40 Волта,ако има някви схеми за да го намали до +-40 ще е добре иначе трафа е мощен,а пък за да ми го пренавият ще ми вземат доста пари:))
10x _________________ SiEntE |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2005 23:27 Заглавие: |
|
|
| Така не е добре да му включваш 110 волтовата намотка че може да прегрее. А иначе махни изолацията може пък да е прекъснало в края и да е най-отгоре прекъсването тогава няма да има да се навива нищо. |
|
|
 |

|
|
|
 |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 21:09 Заглавие: |
|
|
И аз благодаря много Siente, ти на кой вариант се спираш: на трансформатора или преработката? Доколкото разбрах, си си харесал усилвателя на Хоби кит, и аз на него съм хвърлил око Ти от къде си, знаеш ли къде в Пловдив могат да се намерят толкова евтини компютърни захранвания втора ръка?
Къкъв високоговорител си си харесъл и кутия с басрефлекс ли ще правиш? Ако искаш мога да ти пратя статия на руски, в която се обяснява как се правят основните изчисления за фазоинвертора и т.н. Но може би е най-добре да използваш някоя програма, Bass Box 6 например. Това е от мен засега!
Успех! _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2005 22:07 Заглавие: |
|
|
Ами аз съм от асеновград,но усилвателя си го купих от Квазер електроникс на бул. руски,ако ми хареса как свири ще купя още една платка за мостово или стерео вариант,но за 16.90 сглобена не е лоша цената.Колкото до захранванията тука в асеновград питах на няколко места за развалени захранвания и ми казаха че ги давали на някви хора които редовно си минавали за по 1 лев,и затова питах за работещи и ми казаха 5 кинта:)))Хем няма да се мъчиш да оправяш разваленото,хем на прилична цена.В пловдив трябва да провериш в магазините за компютри все някъде ще има на доба цена.Утре ще купя едно и ще видя дали ще стане тази преработка
Колкото до говорителя избрал съм си един Pioneer ама незнам точно кой модел е ще проверя да видя ама знам че беше 350 вата РМС и беше 119 лева,за бас бокса нямам никаква представа затова всичко ще ми е от полза:P
Успех и на теб и пиши какво е станало:) _________________ SiEntE |
|
|
 |
|