| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 10:23 Заглавие: |
|
|
Ами тамън смених ИС на захранването всички кондензатори (електролити) са чисто нови захранването е катоново ..... но като се замисла всичко е наред по диодите след вторичната намотка напреженията също...... само това ме учудва защо по крачетата на интегралните схеми напреженията са ми или доста по ниски или по високи от тези които ми пише на схемата....... дали интегралите са изгоряли и товарят за да спадне напрежението????? вързах лампа 75вата на транзистора на ТХО-то там измервам 170В това мисла , че е нормално...... или не е ? горе долу до тук сам стигнал има още какво да проучвам но за сега толкова ,трябва да наблегна малко на учене че испити ме чакат....... БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ неотказвам още съвети  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 10:41 Заглавие: |
|
|
| Както ти писаха няколко колеги 170В е много.Провери високоомните съпротивления в захранването,като ги откачаш(понякога си повишават съпротивлението) и диодите за утечка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 11:21 Заглавие: |
|
|
| в захранването няма проблем диоди, резистори всичко е наред мисля да търся след захранването. Тези 170В ми излизат от импулсния траф но диода след него и кондензатора са си нред ........ на платката под ТХО-то пише 180В разбрах , че е много това напрежение но до тук изглежда нормално. Е има още какво да проверявам ...... Незнам горе долу до тук съм стигнал ще търся още.... БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ !! ако имате желание може да погледнете схемата на телевизора тук http://ocec.data.bg/shemi/GOLDSTAR-PC12A/ има само една подробност тук пише , че схемата е на модел CKT2871 а моя телевизор е модел CKT2570 всичко е същото ИС, диоди , по същата схема е правен телевизора но дедазнам дали няма разлика примерно в напреженията или нещо минимално ....... дали онази схема е за телевизор с по малък кинескоп моя е 60см. принципно ако кинескопа е по-голям нетрябва ли ТХО-то да е за по високо напрежение ? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 18:14 Заглавие: захранване |
|
|
| Виж дали няма някой чип от тези с понижено захранване да грее прекомерно.Второ хвани един осцилоскоп и виж изправените напрежения за пулсации с висока честота над 0.1 волта и виж ако има да не би да е сменен някой изправителен диод с бавен-трябва да са Fast поне 200nS -обикновените изправят лошо над 1 килохерц. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 19:45 Заглавие: ТХО Въпрос |
|
|
| Уважаеми колега Кашпировски,от практична гледна точка моят приятелски съвет е да отидеш при някой компетентен сервизен техник и срещу скромна почерпка заедно да решите проблема ти ,защото,повярвай ми времето на един колега от нашия бранш е прекалено скъпо,а вече доста сериозна става за теб повредата в този елементарен телевизор.Моля да не го приемаш като обида, но вече има доста сериозни и високотехнологични нови телевизионни приемници,за които наистина си заслужава да се дискутира в този форум. Уважавам желанието ти на всяка цена да ремонтираш този апарат,но времето е пред теб и тепърва ще срещаш с предизвикателствата на новите технологий.Бъди разумен,приятелю и послушай старите кучета в бранша.Желая ти все-такава упоритост,но трябва време,а то е пред теб. |
|
|
 |
Ivo Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 19:51 Заглавие: Re: TXO... |
|
|
| Братле, запомни препоръка от мен: "При ремонт на всяка апаратура - почни от захранването" - това никога не ме е подвеждало! (а при схемата с 4600-4601-електролита на 9-о краче и килоомовия резистор от + на Греца! Разбира се, ако е здрав ключовият транзистор, на първо място:)))) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 21:00 Заглавие: |
|
|
| Относно горе исписаните неща ще кажа: не не се обиждам няма за какво ...... просто сам решен да поткарам тази машина със или пез чужда помощ телевизорите не са ми силната страна но това е възможност да я развия за момента моето развитие в тази област е замразено от практическа страна а от там забравям неща и от теоретичната.... но това е само въпрос на време..... благодарен сам на хората които ми помагат с ценни съвети !!!! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 22:18 Заглавие: тхо |
|
|
| Радвам се,че най-после разума надделева над ината.Теорията ,научена в техникумите,все някога се реализира в практиката и ако си решил да работиш в бъдеще като телевизионен техник двете вървят ръка за ръка цял живот,като постоянно се допълват и видоизменят в крак с новите технологий.Не напразно старите хора са казали,че човек се учи докато е жив.В нашата област това важи с цялата си сила,било на теория или на практика.Отново ти желая бъдещи успехи-и повече четене,много има още да се учиш. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2004 8:22 Заглавие: |
|
|
ооо..... да на мене лично това ми харесва непрекъснато да се развиваш  |
|