|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 15:57 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Цитат: | | Единия от мойте му измерихме 200 V/uS!! |
Посмали манго ,махни една нула ??!! Този твой усилвател сигурно лови радио София на средни вълни!  |
Напротив,това е усилвателя ,който никога не се е самовъзбуждал.Решението с многото маси ме дразнеше много през далечната 1992 година,бях млад и нетърпелив,но имах такъв респект към автора,че съм изпълнявал всичко по точки.Единствените ядове тогава бяха липсата на качествени чаркове та съм подбирал българските по пробивно опитно.А бързия дето ми се смее ELP беше с транзистори на "PHILIPS" и със стъклокерамичен К574УД1А,които брат ми без да очаква,купи от пазар в Москва но за съжаление само 4 броя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 16:00 Заглавие: |
|
|
Абе май стана много неясно кой-коя-схема-коментира
Последният ми пост се отнасяше за M. Alexander |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 17:47 Заглавие: |
|
|
Последния ми пост нещо,закъсня по неизвестни причини.Бяхме се засилили с един колега да го правим алексндровския,но по груби сметки е 1000 лева едното рамо,та бърже се отказахме....А скоростта на нарастване се гледа с хубав цифров осцилоскоп осцилоскоп и 5 херца правоъгълен сигнал,филтрите не пречат,а осцилоскопа сам си смята времената и амплитудата,после малко сметки,наистина е впечатляващо усещането особено от источник от видеолента с динамика 90 децибела и над 20 килохерца лента аналогов сигнал,не ви навивам защото така съм си решил,преди време изпълнявах много усилватели по разни схеми дори и МОСФЕТИ,лампов не съм правил но съм слушал един от класните "Маршали".Сега луд колега се е запалил ще се включа само да пробвам моя идея за изходен траф в ""сингъл ендед" от прахово желязо и ще ви пиша,той вече се е сдобил със 6С33 и захранващи кютуци,но с изходния голям проблем....Искам да ви кажа,че сайта на който се намира статията на Сухов е от няколко страници,оттдолу има червени стрелки за преминаване от една в друга,на втората е най интерсно  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 21:23 Заглавие: |
|
|
| Като ги гледам как светят тези лампи се сещам за рекламата за Бамбуча и уютното домашно огнище.Тази тема май вече не си отговаря на заглавието-Транзисторни усилватели. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 21:27 Заглавие: |
|
|
Все пак,съгласи се ,че е красиво! Можете да поглеснете и тук:http://www.exoticaudio.org/Exotic_Audio2.html и надявам се,няма да съжалявате.Стойчо,ти разбра защо бях зачекнал една тем,която закрихме.Беше малко медицинска и ставаше въпрос за" ХАПЧЕТА"-мисля,че бяха сини и с които май само шума на космическия вятър и свистенето,породено от движението на светлината не се чуват . _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 1:29 Заглавие: |
|
|
A нямате ли нещо със 2Т6551 например ?  |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 8:42 Заглавие: |
|
|
| Простете за незнанието но с какво симулирате транзисторните схеми -по нагоре някой беше споменал нещо . Предполагам с програма на компютъра ако да с каква |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|