|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 21:16 Заглавие: |
|
|
Аз си купих PRAKTICA LUXMEDIA 4008 oт МЕТРО.По Нова Година беше 505 лв.,сега е под 500.4 мегапиксела,обаче има 8Х оптично увеличение,плюс 4Х цифрово.Голям обектив,голяма светлосила,макрорежим и най-важното-правен е в Германия !От показаните-какво да ти кажа-аз бих се колебал между PANASONIK и SAMSUNG и накрая бих избрал PANASONIK-a.Всичко зависи за какво ти трябва.Ако ще го ползваш,.за да правиш"снимки за спомен"-вземи си този PANASONIK.Ако обаче мислиш да работиш нещо по-така-потърси машинка с по-голям обектив,по-голямо оптично увеличене и ако финансите не са проблем,направо ти препоръчвам новата серия на PANASONIK с оптичен стабилизатор.Този стабилизатор е голяма работа и до голяма степен ликвидира един от големите недостатъци на цифровите апарати досега-"размазването" в някои случаи.Но "Всичко е въпрос на ВКУС"-по-нататък го знаете...  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 21:35 Заглавие: |
|
|
Търся го изцяло за любителска дейност. Обикновен фотоапарат. За "запечатване на хубави моменти". Аз клонях към Олимпуса. Те поне са утвърдена марка за фотоапарати. Макар че то не ми е гаранция за качество. При всички положения да не ги сглобяват в турция или китай  _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 01, 2005 22:18 Заглавие: |
|
|
Олимпуса е жълт отвсякъде.Въпреки че в завода имаме такъв и прави добри снимки.Аз ще си позволя още веднъж да ти посоча Практика-има и с по-малко оптично увеличение,малки по размери,на много добра цена/мисля около 350-400 лева/,4-5Мегапиксела,ПРАВЕНИ в ГЕРМАНИЯ.Иначе-Панасоник или Сони.Корейците колкото и добра електроника да правят вече,не съм чувал нищо за корейска оптика.А да не забравяме,че в един фотоапарат оптиката е водеща! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
typ4o Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 15:18 Заглавие: |
|
|
Ако питаш лично мен OLYMPUS-а е без конкуренция пред другите, именно поради причината която и ти каза - произвеждат само фото апарати. Щом ти трябва само за любителски цели, всеки един от тях ще ти свърши работа и поради тази причина се прицели в най-ефтиния
Аз в никакъв случай не съм специалист, но съм любител във фотографията. Имам си една Konica Minolta и съм много доволен от нея. Преди да я купя се съветвах с видни специалисти и те ми казаха, че е добре да си купиш камера от марки, които с това се занимават - Canon, Nikon, Konica Minolta, Olympus и т.н.
Обаче, макар че го взимаш за любителски цели, ще подкрепя на 100% мнението на Ditronix, да търсиш камера с по-голяма оптика, защото в много случаи, когато искаш да запечаташ нещо готино което виждаш, прсто не ти стига оптичен ZOOM. Дори щом е любителска може да намалиш малко от пикселите - да не са чак 5млн., а да увеличиш оптиката.
Това е моето мнение  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 16:49 Заглавие: |
|
|
| Че те повечето жълти производители на апарати ползват немска оптика-в качествените си модели разбира се! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 17:33 Заглавие: |
|
|
Там е работата,че по-голямата оптика неминуемо води до по-големи размери.Моята ПРАКТИКА е голяма колкото един класически ЗЕНИТ например,докато тия с малките обективчета спокойно можеш да ги сложиш в джоба си.Това е въпроса,по който трябва да се помисли.Иначе аз като правя снимки в нормално осветена стая,светкавицата рядко се включва-там е силата на големия обектив.Могат да се правят нощни снимки и куп други неща.Аз лично стигнах до решението,че когато мога да си позволя,ще си взема и един от "дребните"фотоапарати,за да не мъкна постоянно големия с мен. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 18:36 Заглавие: |
|
|
| Oлимпуса |
|
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 19:04 Заглавие: |
|
|
За тия пари разгледай и някои "Canon"-и,например А75 и други.Прави са другите форумци за това ,че който си прави фотоапарати си ги прави добре.Затова Олимпус,Canon,Практика...А кой апарат къде е правен,малко си губи смисъла предвид факта ,че оптиката и електрониката,най-често са на различни производители,но готовият продукт е перфектен.Лично аз съм снимал с Олимпус А310,с Canon А75,и с една Коника Минолта,която беше с най-добри показатели (на книга-важно уточнение!)Е Олимпуса направо ми спря дъха,просто не очаквах такова качество,Canon-а също беше супер,докато Кониката нещо ме подразни ,сякаш няма фокус,не са наситени цветовете,може и аз да съм сбъркал нещо.Снимките са правени за проба по едно и също време за еднаквост.Вземай Олимпуса и да почерпиш с някоя снимка в нет-а  |
|
|
 |
dobrix Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 03, 2005 9:17 Заглавие: |
|
|
| Chelsea_69 написа: | За тия пари разгледай и някои "Canon"-и,например А75 и други.Прави са другите форумци за това ,че който си прави фотоапарати си ги прави добре.Затова Олимпус,Canon,Практика...А кой апарат къде е правен,малко си губи смисъла предвид факта ,че оптиката и електрониката,най-често са на различни производители,но готовият продукт е перфектен.Лично аз съм снимал с Олимпус А310,с Canon А75,и с една Коника Минолта,която беше с най-добри показатели (на книга-важно уточнение!)Е Олимпуса направо ми спря дъха,просто не очаквах такова качество,Canon-а също беше супер,докато Кониката нещо ме подразни ,сякаш няма фокус,не са наситени цветовете,може и аз да съм сбъркал нещо.Снимките са правени за проба по едно и също време за еднаквост.Вземай Олимпуса и да почерпиш с някоя снимка в нет-а  |
Коника-Минолта Z3 е много лош модел/или партидата за България е калпава/, докато Z10 е превъзходен - супер бърз, 8х опт., 500 снимки с едни батерии. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|