| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sentinel Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 18:13 Заглавие: Samsung CK-6226W |
|
|
Здравейте!
Търся схема на Samsung CK-6226W, или ако някой може да ми помогне, може да мина и без схемата ..
Проблема е следния: телевизора не може да запали, включва се задържа се около секунда и изключва .. отдавна не съм практикувал, а и телевизорите не са от страстните ми теми, и затова имам нужда от професионална помощ .. някакви идеи? _________________ Ти държиш бъдещето на България в ръцете си!
надпис в мъжката тоалетна |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 21:21 Заглавие: Re: Samsung CK-6226W |
|
|
| Sentinel написа: | Здравейте!
Търся схема на Samsung CK-6226W, или ако някой може да ми помогне, може да мина и без схемата ..
Проблема е следния: телевизора не може да запали, включва се задържа се около секунда и изключва .. отдавна не съм практикувал, а и телевизорите не са от страстните ми теми, и затова имам нужда от професионална помощ .. някакви идеи? |
Провери: изходния транз.за ХО(най голямия до ТХО-то);вторичните захранвания след имп. тр-ор--най лесно става с омметъра като поставиш "минусовия"му извод на маса и "плюсовия" го свързваш последователно към всички катоди на изпр.-те диоди.Не трябва да има показания близки до 0 ома(естествено при изключен TV) |
|
|
 |
Sentinel Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 13:28 Заглавие: Re: Samsung CK-6226W |
|
|
| helios написа: | | Sentinel написа: | Здравейте!
Проблема е следния: телевизора не може да запали, включва се задържа се около секунда и изключва .. отдавна не съм практикувал, а и телевизорите не са от страстните ми теми, и затова имам нужда от професионална помощ .. някакви идеи? |
Провери: изходния транз.за ХО(най голямия до ТХО-то);вторичните захранвания след имп. тр-ор--най лесно става с омметъра като поставиш "минусовия"му извод на маса и "плюсовия" го свързваш последователно към всички катоди на изпр.-те диоди.Не трябва да има показания близки до 0 ома(естествено при изключен TV) |
Измерих ги - няма им нищо, сега какво?  _________________ Ти държиш бъдещето на България в ръцете си!
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2005 14:21 Заглавие: Re: Samsung CK-6226W |
|
|
| Sentinel написа: | Здравейте!
Под ТХО-то има написан номер на шасито.Кое е ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Sentinel Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 9:41 Заглавие: |
|
|
под ТХО-то нямаше номер, но този който беше най-близо до него е:
33004-253-071
това е на платката с ТХО-то, освен това има и още една платка, която (учудващо за мене) си има друг номер:
33004-242-801
.. и според мойте представи номера на шасито трябва да е 33004 .. но не знам .. затова и отговарям така ...
освен тия двата номера по платките се спряга и още един: S60MT-2 .. (да зема да га напиша и него за всеки случай...) _________________ Ти държиш бъдещето на България в ръцете си!
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 10:04 Заглавие: |
|
|
| Sentinel написа: | под ТХО-то нямаше номер, но този който беше най-близо до него е:
33004-253-071
това е на платката с ТХО-то, освен това има и още една платка, която (учудващо за мене) си има друг номер:
33004-242-801
.. и според мойте представи номера на шасито трябва да е 33004 .. но не знам .. затова и отговарям така ...
освен тия двата номера по платките се спряга и още един: S60MT-2 .. (да зема да га напиша и него за всеки случай...) |
Остави някакъв адрес да ти пратя една схема . Може да е близка. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 11:02 Заглавие: |
|
|
Виж едно С от колектора на Т на развивката през което вземат Н импулси.При Самсунга често дефектира и се държи така. _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
Sentinel Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 15:25 Заглавие: |
|
|
| nik_69 написа: | | Виж едно С от колектора на Т на развивката през което вземат Н импулси.При Самсунга често дефектира и се държи така. |
проверих ги, намерих два - паралелно свързани, и двата ми изглеждат на прекъснати ... не са електролитни, .. не мога да ги замеря с уреда - седи си на безкрайно съпротивление .. само че .. сега пък не мога да разчета означението .. разбрах че са за по 1600V, но за капацитета na единия пише 336J .. както означава "J" и колко е този капачитет ..
благодаря !! _________________ Ти държиш бъдещето на България в ръцете си!
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 16:05 Заглавие: |
|
|
Sentinel , | Цитат: | Ти държиш бъдещето на България в ръцете си!
|
|
|
 |
|