| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 17:15 Заглавие: Чернобяла програма |
|
|
Здравейте колеги. Имам такъв проблем: Аз съм главен техник в една кабеларка и преди няколко дни се наложи да заменя приемника на една от програмите с друг стария беше Стронг модела точно не мога да ви го кажа, новия който сложих е Еспекта и от тогава програмата върви по мрежата черно бяла и то не на всички телевизори е чернобяла в къщи имам вързани три телевизора един KTN един DAEWOO и един SAMSUNG на деуто и КТНа програмата е цветна а на самсунга е черно бяла сигнала от сателитния приемник към модулатора е подаден по AV вход.И други хора се оплакаха от града че е чернобяла и при тях честотата на канала е 412.25 Mhz. Дайте идеи как да го оправя това.
Благодаря предварително. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 18:03 Заглавие: |
|
|
| проблема ти е в модолатора |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 19:19 Заглавие: |
|
|
| Не смятам че е вмодулатора цвета се съдържа в комплексния видео сигнал .Този проблем се наблюдава и при нас с една програма но не съм говорил с колегите от кабелната.Тв-тата с автоматични системи за цвят ли са ако има някои с ръчно управление сложи го на пал твърдо да видиш как ще се държи. |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 19:24 Заглавие: |
|
|
Днес шефа ми каза че на неговия Панасоник като пусне тази програма му изписва NTSC 4:3 но така и не можах да открия от къде в тъпия приемник да видя на каква система е. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 20:56 Заглавие: |
|
|
Влез в менюто на Еспекта-та,и определи видеоформата да е PAL.
Ако не го намериш,резет(заводски настройки) и ще се оправи.
Аз съм ти колега,и ако не се оправиш пиши - ще погледна от нашите как точно ставаше.
Успех  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 22:37 Заглавие: |
|
|
| Аз бих започнал с SERVICE DEFAULT. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 03, 2005 7:01 Заглавие: |
|
|
| Може би имаш предвид Reset to Factory default но ще загубиш каналите.Защо не провериш каквото ти каза Ангел-влизаш в менюто -Settings и гледаш какъв стандарт е нагласен Video output. Малко ме съмнява Еспектата да има NTSC Подобен ефект се получава и при по-висока амплитуда на изходния видеосигнал от нормалната 1 волт pp. |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 03, 2005 7:52 Заглавие: |
|
|
ELP и аз си помислих най напред за висока амплитуда на видеосигнала и затова го замасих през резистор но понеже нямах 75 ома сложих 90 ома може ли от резистора да не става дето е 90 ома. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 03, 2005 15:29 Заглавие: |
|
|
| Нямаш ли един осцилограф ,като главен техник на тази кабеларка ,ако не накарай шефовете да ти купят.Иначе 75-90 ома все тая, мисля че е достатъчно да смъкне видеосигнала ,при условие разбира се ,че изхода на приемника е през 75 ома, както е в повечето приемници.А защо не влезеш в менюто и да погледнеш какъв режим е зададен? |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 03, 2005 17:16 Заглавие: |
|
|
Здравейте пак. Днес влизах в менютата на Еспектата зададения стандарт е ПАЛ но дори и да го сменя няма никакъв ефект и пак си го оставих на ПАЛ. И пак съм в задънена улица а относно осцилографа нямам такъв разполагам само с един спектрален анализатор а с него не мога да видя кой знае какво. Не вярвам да ми купят осцилограф ама ще си направя устата може и да излезе нещо. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
|