Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема за усилвател за висока честота

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sibip
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 04, 2005 0:33    Заглавие: Търся схема за усилвател за висока честота Отговорете с цитат

Колеги незнам дали знаете но има едни устройства с които ловците привличат пъдпъдъците.Като почти чисто нов ловец и аз искам да си сглобя такава.Представлява акомулатор който захранва дискмен и един усилвател който обаче е високочестотен.Слага се една пищялка и се пуска нон стоп записа.
Та молбата ми е някой ако има такава схемичка да ми помогне.Също така и захранваща схема за дискмена.0т 12 на 3 волта.

Благодаря Ви предварително!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Сеп 04, 2005 7:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Че колега де му е проблема да намалиш едно захранване от 12>3.Правил съм на познати с най обикновен кит с 2003 и вч.говорител а не пищялка.Единствено се налага малко игра около кутията и съгласуване на входа на усилвателчето.И мен ме навиват да ставам ловец щом съм минал 33 вече ми било време ама да се правя на мъжки пъдпъдък с такова устройство( поне така ме лъжат действащите ловци) се двоумя Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Сеп 04, 2005 12:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди 2 дни продадох реверсен касетофон за кола на един който каза че ще го ползва точно за това-не го интересувало дали има радио изобщо-стига механиката да работи.На изхода закачихме рупор от сирена и човека каза че е идеално.Много добре се чуваше (ако си падпъдък например)
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Сеп 04, 2005 14:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно с рупор от сирена става добре,а не с обикновен говорител.С TDA 2003 се получават огромни проблеми със съгласуването.Ползвай друг чип-например ТА 8220-голяма мощност,стабилен и с добри защити .За дискмена си вземи отделен акумулатор 6V/4Ah и го закачай направо във входа за адаптера-нищо му няма,само внимавай за поляритета.Иначе просто вържи един 7805 на 12 V акумулатор и пак така захрани дискмена.Ако обаче пробваш и двата начина,ще разбереш защо ти препоръчвам отделен 6V акумулатор.А това с касетофоните е майтап Laughing Laughing Laughing 10 пъдпъдъка ми е тарифата,но не по мейла Exclamation Laughing Laughing Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Sibip
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 11, 2005 11:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Като вържа два рупора трябва ли схемата с ТА 8220 да има някакви филтри или директно на изходите от ИС?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети