| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 0:08 Заглавие: Захранване за комп MACRON POWER:MPT-301 |
|
|
Здравейте!!!Донесоха ми едно захранване за ремонт,но нещо ме затруднява.Проблема е следния:докарах го до едно положение и ве4е по4ти работи ;вентилатора върти;дава си напреженията,но вси4ко това става едва след като натоваря +5 волта с един резистор от 100 ома и като вклю4а товар към +12 волта (около 2 ампера )защитата сработва.Захранването е с TL 494 и 339.Досега които съм ремонтирвал не съм имал такъв проблем,но те са "немаркови".Тръгне ли работи безотказно,това ми образува нерви.Данеби да има някаква зависимост м/у натоварването +5 и +12 волта т.е. ако едното не е натоварено много ,другото също да не може.Захр. виждам 4е е от хубавите и затова допускам да има по-добра защита.Ако някой може да ми помогне с конкретен съвет или идея също така и схема ще съм много благодарен _________________ няма начин да няма начин |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 16:26 Заглавие: |
|
|
А като си го монтираш ма компа работи ли си ?
Аз не виждам проблем  _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 22:36 Заглавие: Re: Захранване за комп MACRON POWER:MPT-301 |
|
|
| ИванВас написа: | | .Данеби да има някаква зависимост м/у натоварването +5 и +12 волта т.е. ако едното не е натоварено много ,другото също да не може |
Аз също съм попадал на такава ситуация. Обратната връзка на TL494, e закачена към +5V. И ако натоваря 12V рамо напрежението му пада. Така, че е възможно предположението ти. Предполагам, че има някаква защита по напрежение на 12V, да не превишава(тъй като широчината на импулсите се определят от натоварването 5 V) или пада прекалено много.
Пробвай наистина като го закачиш към дъното. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 23:24 Заглавие: |
|
|
На компа не смея да го пусна все още.Пускам го самостоятелно и след като го вклю4а тогава му зака4ам товараи защитата сработва.Днес реших да направя друг опит : зака4ам му товара и тогава го влю4вам и О,ЧУДО заработи мормално и то с товар 55 ватова лампа за кола.Зна4и съмненията ми са верни .Утре ще направя още няколко опита и ще ви информирам ако ви интересува.За сега това е. Благогодаря за отзоваването. _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 19:02 Заглавие: |
|
|
Проблема е решен. Т.е. няма проблем.Просто така работи захранването.В момента е компа ми и засега работи нормално.Благодаря за помоща!!! _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
|