| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
recket Активен потребител

Регистриран на: 15 Фев 2005 Мнения: 55 Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде
|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 19:22 Заглавие: Търся ценерови диод на 39V поне 6А |
|
|
Някой да знае от къде мога да намеря ценерови диод на 39V поне 6А?
Предварително благодаря. _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 19:37 Заглавие: |
|
|
| Ти знаеш ли че това са 240 вата? Такъв ценер няма. Можеш да го имитираш с мощен транзистор и ценера между колектора и базата,а самото напрежение между колектора и емитера, през резистор естествено. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 19:43 Заглавие: |
|
|
Хайде де, нов човек във форума-нови въпроси. Простимо е  _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |

Регистриран на: 15 Фев 2005 Мнения: 55 Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде
|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 19:52 Заглавие: |
|
|
ELP щом казваш че няма няма.Що ми са струва че на neomontana имаше 150W.Но както и да е ако не ти е проблем ще нарисуваш ли схемата и какво съпротивление трябва да сложа,че ша зема да оплескам работата с тия бази и емитери. _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 21:39 Заглавие: |
|
|
| Не ме бива в чертането с компютър. Идеята е такава-свързваш NPN 15А транзистор с як радиатор/или с вентилатор/като за 240 вата да замести ценера по схема-катода на 39 волтов ценер ,заедно със колектора на транзистора в точката на катода на ценера по схемата на обикновен параметричен стабилизатор.Базата на транзистора -към анода на ценера и емитера му към маса. Съпротивлението го смяташ за 6 ампера-надявам се знаеш как се смята параметричен стабилизатор. Въпреки ,че ми се струва тъпа идея да правиш такъв за този ток или май ми намирисва ,че ценера ти трябва за друго-ако е така уточни се за да видиме дали става този вариант/би трябвало да става ,но ако е за защита ,може да го направиш и с тиристор/ Успех! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2005 10:10 Заглавие: |
|
|
Исках да сложа по един ценерови диод на всеки изход на захранванито следд,като изпрая напрежението разбира се на един усилвател,за да не му подава по голямо напрежение ат необходимото.
Максималното му работно напрежение е 40V но трафа ми е с две на мотки по 29V променливо.
И смятах всяка на всяка намотка да удвоя напрежението и всяка платка да се захранва по отделно.
А кой е най мощния ценерови диод? _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2005 10:40 Заглавие: |
|
|
| recket написа: | Исках да сложа по един ценерови диод на всеки изход на захранванито следд,като изпрая напрежението разбира се на един усилвател,за да не му подава по голямо напрежение ат необходимото.
Максималното му работно напрежение е 40V но трафа ми е с две на мотки по 29V променливо.
И смятах всяка на всяка намотка да удвоя напрежението и всяка платка да се захранва по отделно.
А кой е най мощния ценерови диод? |
4ове4е няма му ни6то,аз 6те ти предложа не6то друго,не ти трябва никакав стабилизатор,сложи по едно резистор4е около 400-500ома между намотките или след греца.Има и друк вариянт,сложи по едно "мощно" диот4е в права посока на дветре рамена,само внимаваи сас поляритета.
Успех
Модерирано от RC
californieca, няколко съвсем доброжелателни съвета:
-преди да даваш компетентни мнения по всеки въпрос се опитай да прочетеш "едно-друго" по въпросната проблематика.
-оправи правописа и граматиката си.
-на клавиатурата има букви като Ч, Ш, Ъ, Щ
Местя темата в по-подходящ раздел за вашата беседа. _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
|