Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За сервизно обслужване на гаранционни уреди
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Сеп 09, 2005 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

По горе ви беше обяснено че вероятно проблема е от липса на резервна част.И от къде Фишев да я вземе като няма ??? Всеки е прав потребителя също и в такива случай мисля че през социализма в сервиза се изготвяше ПРОТОКОЛ че стоката не може да се ремонтира и търговеца ти я подменя с друга.Всяко нещо трябва да се прави спокойно без излишни отрицателни емоции защото на никой не му се плаща с разбити нерви за 16 лева.Било той потребител или техник.... Evil or Very Mad А тук във този форум колегата Фишев е помогнал на много от нас и то безкористно и не е възпитано да допуснем да му се петни името. Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 09, 2005 19:44    Заглавие: Отговорете с цитат

По голямата част от потребителите на този форум едва ли биха приели съвет къде да ходят и къде да не ходят.За тези за които е предназначен апела не ги търсете тук, а пък едва ли имат голям избор къде да ходят.
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 09, 2005 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Zygot написа:
Noel случайно да не си от сервиз "сервиз Сашо Фишев, в кв. Иван Пашов" че ги защитаваш така сляпо ?!?

Zygot , не не съм от сервиза на Сашо Фишев. Просто / може би за разлика от теб / го познавам и се засягам лично когато се публикува подобна тема. Работя тази професия от 23 години и винаги съм се стремял да "угодя " на клиента даже и без той да разбере какво ми е коствало.Така би постъпил всеки който държи на името си.Наистина въпроса е принципен , но извини ме не може да се намесва нещо което струва 16 лв па даже и да е в гаранция.За мен нещата са ясни , нека вземем нещо евтино а после ще си търсим гаранцията.Може би не си разбрал какво искам да кажа в предния пост , ще "угодя "на клиента , ще му призная гаранцията , но тогава ако всичко е както трябва то техниката няма да струва 16 лв а най малко двойно . ДА клиента е прав за себе си , но в никакъв случай гаранциония сервиз не бива да поема цялата вина.Има доставчик , търговец , след като му е "отказан" сервиз , нека иде при търговеца или доставчика защо трябва да се изпада в крайности ? А и казал ли е някой че му е отказан ? Техниката му е в сервиза.Когато стане готова ще си я получи. Или просто е полесно да се каже , не ходете еди къде си.Интересно ми е ако при теб се получи подобна ситуация , дали няма клиента да го сърбят ушите от .......цветущи изрази които си употребил по негов адрес.Само не ми казвай че такова нещо при теб не може да се случи Smile
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Сеп 09, 2005 20:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма право всеки да предлага на пазара каквото си иска!Аз изкам да предлагам на пазара наемни убийци-с гаранция.Или наркотици,или бомби с GSM-и!Да имам ли право?Аз ако съм светнат в областта на сешоарите,само да си суша косата ли?Да не ходя ли на доктор или в автосервиза?Или да не си купувам месо,че някой може да пожелае да ми го продаде заразено с трихинелоза?

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 09, 2005 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Една част от проблема е ,че търговците продават боклуци и искат от сервизите срещу минимална сума да им поемат гаранционните ремонти,които хич не са малко.Аз като знам какви стоки се предлагат ,винаги съм отказвал този вариант ,защото знам ,че от 100 уреда 90 ще се повредят в гаранционния срок и поне за 10 от тях няма да има части. Би трябвало гаранционния договор да обвързва продавачите с доставка на резервни части ,ако не могат -тогава те да си подменят уредите а не сервиза да ги плаща. И ако дефектиралите устройства превишат определен процент ,да се промени заплащането за гаранция.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Сеп 10, 2005 0:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Недоволен - недоволството ти пряко срещу колегата Фишев ли е? Ако е така в гаранционната ти карта има написани поне още минимум 20 сервиза, може да ползваш и техните услуги.
Вероятно искаш да купиш възможно "най - тънко" Нали знаеш колко трябва да работи устройство за 1 - 2$ производствена цена? И какви материали, труд, контрол на качеството стоят зад тази цена? Такива еднодневки не подлежат на ремонт. Просто не е възможно в сервиз да се преработва нещо, което по замисъл е като детска играчка. Това че някой вносител и търговците след него печелят защо рефлектира в сервиза? Може ли да направиш рекламация на нещо от битака или от магазин "за 1 лев" Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
nedovolen
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 10, 2005 2:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам да обясня по-точно какво ме накара да пусна тази тема и да се извиня че първото заглавие бе малко пресилено. И така след като ми приеха поръчката и отидох след 10-на дни в сервиза ми казаха че уреда ми е готов. Включваме го да го изпробваме в сервиза и какво се оказва: че сешоара ми е със същия дефект, т.е. изобщо не е бил ремонтиран. Това ме наведе на мисълта че работник "Х" го е ремонтирал "криво-ляво" той си знае как е отбил номера и ПОРАДИ ЛИПСА НА КРАЕН КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО уреда е готов. Да, ама не.
И така нямам нищо против към конкретния човек и сервиз и единственото, което съм целял с тази тема е тя да подейства МОТИВИРАЩО както на него, така и на останалите хора занимаващи се в този бранш, та дори и извън него. За да се запитат следващите обвързани по веригата на гаранционния ремонт хора(фирми) къде са пропуските по веригата и на цялата система като цяло и ако е възможно да се отстранят.
ПОВТАРЯМ ОТНОВО ТЕМАТА ЦЕЛЕШЕ ДА ВЪЗДЕЙСТВА ПОЛОЖИТЕЛНО И МОТИВИРАЩО, ЗА ДА ТРЪГНАТ НЕЩАТА. Не само тук в конкретния случай, а на всякъде където се срещат такива проблеми било то в нашата мила родина или в отделните организации и институции. Това е стремеж към усъвършенстване. Wink Wink Wink Wink Wink
Върнете се в началото
nedovolen
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 10, 2005 2:58    Заглавие: Отговорете с цитат

И ако може да хабим по-малко нерви за глупости в и без това напрегнатото ежедневие, в което живеем. Cool Laughing Cool Laughing Cool Laughing!!!
Върнете се в началото
Emo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Сеп 10, 2005 11:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги единствено си позволявам да се намеся в така разразилия се спор по две причини:
-първата е че съм добре запознат със механизма на сервизирането на подобен тип уреди
-втората е, че познавам лично колегата Фишев
Та на въпроса. Единствения виновник да не Ви е ремонтиран уреда на време е централния сервиз в София на съответната марка изделие.
По принцип за този род изделия или, както каза колегата по горе не се ремонтират или се ремонтират ако има резервната част,която естествено трябва да бъде доставена от централен сервиз при съответна заявка от Перник сервиз.
При невъзможност за ремонт , централния сервиз тртябва да закупи от търговеца ново изделие и да Ви го смени , разбира се чрез сервиз Перник!
Всичко това е валидно ако все пак колегата Фишев си е подал заявката към централния сервиз навреме в което не се съмнявам!
Написах това преди да съм видял ,че има и втора страница от спора Sad
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Сеп 10, 2005 12:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Извнявам се за забавянето на колегите защото бях решил да накажа глупака със мълчание Заболя ме и че тази тема беше повдигната от син на мой приятел хора който винаги са били обслужвани със преференции при всеки един ремонт и то години наред Но явно вече е дошъл момента да нямам приятели а интереси В конкретния случай говорим за мини сешоар които е от най ниския клас Изделието беше задръстено от косми и беше изчистено от моите колеги При идване на клиента в сервиза беше изпробвано и по негови думи пак неработи както трябва За да няма проблеми поръчах двигател но си има технологично време за доставка или за решение за подмяна макар че ме съмнява ще има ефект от ремонта защото в случая е направено най доброто съотношение цена-качество от недоволния се казаха тежки думи по отношение на мен като собственик на сервиз и все още работещ техник и моите колеги очаквах поне едно елементарно извинение било тук или по телефона ако няма смелоста да се извини лично но това е нещо напълно нормално за личност която на 21 год все още е на издръжка на баща си и един лев не е изкарал със собствените си ръце или акъл но се опитва да дава оценки за КРАЕН КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ и за методи и стил на работа След 17 години в този цирк ми е пределно ясно че не на всеки може да се угоди и при тези обеми на гаранционна и извънгаранционна техника винаги ше се получи някой пробив Благодаря на колегите за подкрепата и тя е напълно разбираема защото всичките се пържим на този огън С уважение Сашо Фишев
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети