Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За сервизно обслужване на гаранционни уреди
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nedovolen
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 10, 2005 16:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Да. Явно имаме отново проблем с чуваемостта. Вече живеем в условията на капитализъм от доста време насам и хората в някои ситуации изпадаме в положения на продавачи, в други на купувачи. При избора си за покупка потребителя се води от няколко характеристики за търсения от него продукт, чрез който да задоволи своите нужди. А именно цена, качество, ГАРАНЦИОНЕН СЕРВИЗ, дизайн, производител, цвят и още много други. В конкретния случай е ясно, че е направено компромис с някои характеристики за сметка на други. Ясно е че няма идеален случай когато цената е ниска, качеството е високо, гаранционния сервиз е достатъчно дълъг (всеки си има различно виждане за този период) и т.н. Възниква въпрос защо клиента трябва да установява дали уреда му е готов за експлоатация и може той (уреда) да се изпише като поправен. Мисля, че това е работа на други хора. Цитирам "Изделието беше задръстено от косми и беше изчистено от моите колеги При идване на клиента в сервиза беше изпробвано и по негови думи пак неработи както трябва " Exclamation Question Idea
На въпроса за характеристиките на самите клиенти мисля че те не трябва да се разглеждат. Нима за да се обслужи един клиент качествено и бързо имат значение неговите години, пол, възраст, национална принадлежност, раса, вероизповедание, цвят на очите и т.х. Question Ами ако утре дойде в сервиза "Х" с подобен проблем човек на възраст 50г. устроен в живота това ще има ли някакво значение. На него по друг начин ли ще му се отговори?! Нали е важно продавача да обслужи клиента бързо и качествено и клиента да е доволен и продавача също, за да се върне отново там този клиент. Има и едно правило, че клиента винаги е прав.
И заключения от рода на "не на всеки може да се угоди и при тези обеми на гаранционна и извънгаранционна техника винаги ше се получи някой пробив" звучат неправдоподобно. Клиентите ли са виновни за големите обеми повредена техника. За да си сервиз поддържащ гаранционна техника се подписват договори ДОБРОВОЛНО, а не принудително. Ако не можеш да се справяш се опитваш да си набавиш повече ресурси било то персонал, техника необходима при ремонт и др. Или просто се отказваш да работиш за в бъдеще с несериозни доставчици, партньори, посредници и т.н., за да не оронва това собствената ти репутация. (Имам предвид на фирмата като цяло, а не на конкретен човек). Това е а иначе нищо личностно няма в този спор. Въпроса е принципен. На кой му се иска за уред струващ 16лв. да похаби толкова нерви и време. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nedovolen
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 10, 2005 18:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам само още нещо да допълня по темата. По-горе fishev казва: "бях решил да накажа глупака със мълчание". Това какво означава се питам аз? Едното е ясно получавам просветление за моята същност - аз вече се издигам в ранг глупак. От друга страна обаче аз съм и клиент на сервиза. Има едно елементарно математическо правило. Ако А=В и В=С, то следва че А=С или с други думи АЗ=КЛИЕНТ и АЗ=ГЛУПАК, от което следва че КЛИЕНТ =ГЛУПАК.ТОВА Е ГЕНИАЛНО. Idea
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Сеп 10, 2005 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

nedovolen написа:
Искам само още нещо да допълня по темата. По-горе fishev казва: "бях решил да накажа глупака със мълчание". Това какво означава се питам аз? Едното е ясно получавам просветление за моята същност - аз вече се издигам в ранг глупак. От друга страна обаче аз съм и клиент на сервиза. Има едно елементарно математическо правило. Ако А=В и В=С, то следва че А=С или с други думи АЗ=КЛИЕНТ и АЗ=ГЛУПАК, от което следва че КЛИЕНТ =ГЛУПАК.ТОВА Е ГЕНИАЛНО. Idea

Израза: "да накажа глупака с мълчание" е метафора и това всички го знаем. Колегата Фишев не е казал, че ти си глупак. Всичко, което си написал по-горе са си твои лични разсъждения и ако ти сам си стигнал до извода, че си глупак, значи сигурно има нещо вярно в това Idea .
Сега по темата: Аз също познавам Фишев и мога да гарантирам за него с двете си ръце, защото той е един прекрасен човек и отзивчив колега, за когото няма тайни в този занаят. Аз спазвам едно златно правило и то е, че преди да обвиня някого в нещо, първо търся вината у себе си. Съветвам те да го запомниш и да го прилагаш на практика. Има и друго, БДС-74 не е в сила от есента на 2000-та година. Този документ уреждаше всички възникнали въпроси между вносителя (производителя), търговеца, сервиза и потребителя. Имаше и фиксирани срокове за ремонт, както и максимално допустим брой ремонти за дадена стока в гаранционен срок, след които тя се заменяше с нова. Сега НЯМА НИКАКЪВ ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ, който да регламентира тези взаиомоотношения, нито за сроковете за ремонт, или за броя ремонти. Гаранцията на стоките се дава от вносителя, той определя срока за ремонт, той доставя резервните части, всички възникнали въпроси се решават пак от него. Сервизите сме само едно звено от тази верига, бих казал най-потърпевшото, защото сме изцяло зависими от вносителите. Клиентите се сърдят на нас, когато не получим навреме резервните части от вносителя, или ако получените части не са качествени и уреда пак се развали. Всички знаем, че магазините в страната са пълни предимно с евтини и (нормално е) некачествени стоки. Докато има кой да купува такива стоки - ще има и кой да ги внася. Ако клиента не е доволен от качеството на закупената стока, тогава да се оплаче на вносителя. Ние не сме нито производители, нито вносители, нито търговци на тези стоки и затова не съм съгласен клиентите да се сърдят на нас заради ментетата, които те сами са си купили.
Така мисля аз.
Върнете се в началото
Chelsea_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 10, 2005 20:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, да му купим за 16 лв ново изделийце на човека, с молба повече да не ни занимава с персоната си и с "принципните" си претенции!За бога става дума за 16,а не за 1600лв,такива тежки думи спрямо явно уважаван човек в гилдията и на мен ми идват май множко Mad
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 10, 2005 22:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Бегай ,мани ,ами ако му купим и пак го задръсти с косми!?
Ще станат две теми ,хептен ще се забатачи работата -маани,бегай!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Сеп 11, 2005 11:03    Заглавие: Отговорете с цитат

аз предлагам да пуснем тема - "как да ползваме сешоар, без да го задръстваме с косми или кратък наръчник за полване на съвременни електроуреди"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Жълтото пате
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 11, 2005 13:41    Заглавие: Още един доволен клиент Отговорете с цитат

И аз подкрепям "Недоволния"Smile,и моита Мр3 седя около 2 месеца и накрая се наложи да я счупя пред него за да мога да си я взема и да я отнеса на друг маистор Smile,тои поне ми я оправи.Ама така и така си трагнал да купуваш даи 220лв да си купя и аз нова Мр3 Wink .И само моляте да не ме званиш и да ме караш да трия темата си Smile.Трипати да ти се носи на ремонт за 2 седмици-кажи ми човешко ли е?!!!
Върнете се в началото
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Нед Сеп 11, 2005 14:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблеми като този е имал почти всеки колега който се занимава със сервизиране на битова електроника.Разликата е че този недоволен КЛИЕНТ раздуха проблема за един мижав сешоар във форума.
Ами господин КЛИЕНТ защо не си помислиш че човека който правиш опит да оплюеш ги е виждал като теб стотици. Сашо Фишев ли те консултира да си купиш евтиното КИТАЙЧЕ?ТГой ли ти го продаде?
Уважаеми господа ПОТРЕБИТЕЛИ не преигравайте с правата си! Защото и Сашо Фишев има право да не бъде оругаран, ама ние си го знаем че е точен и много добре квалифициран специалист. Така че умната, идва времето когато и сервизиращите да си потърсят правото да не бъдат ругани и обиждани.
Дано съм бил поне малко ясен уважаеми ПОТРЕБИТЕЛИ. Ако имате претенции към нещо и към някого ориентирайте се правилно.
Chelsea_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 11, 2005 19:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Да затваряме темата,а?!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 11, 2005 20:05    Заглавие: защо Отговорете с цитат

като толкова го защитавате кажете защо великия маистор го гримират
през равни интервали не знам има ли друг толкова бит
явно не го познавате толкова в момента пак е гримиран ЗАЩО
понеже е безкористен и голям майстор ли помислете
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети