| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 8:56 Заглавие: |
|
|
| Включил съм го към едното рамо на захранване за НЧУ, което дава +/- 26.3 V на празен ход, грец 5А трансформатор "УНИТРА" със вит магнитопровод 150 W. Филтровите кондензатори са по 22 000 uF на рамо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 11:01 Заглавие: |
|
|
| Вземете си LM2576 adj.С дросела 3 А 100 микрохенри излиза 5 лева и е от 2 до 40 волта... |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 18:02 Заглавие: |
|
|
провери с осцилоскоп ширината на импулсите на транзистора - отношението отпушен/запушен трябва да е с около 10% над отношението Uout / Uin. също така измери с осцилоскоп пада на напрежението колектор-емитер в/у ключевия транзистор - възможно е при тоя ток - 4А - да има големи загуби там или в бобината и импулсите да стигат насищане особено когато става въпрос за преобразуване от 25 на 16 волта.
другото което ме съмнява - тия кондензатори на захранването от по 22000 ми се струват достатъчно големи и може да имат големи вътрешни индуктивности, което за ВЧ преобразуване .... все едно ги няма. Пробвай да сложиш два по 100микро успоредно и един два керамични от по около 100-680 нано ще те дадат мощност за ВЧ хармониците и може леко да ти изчистят импулсите и съответно да вдигнат кпд-то. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 12:23 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Включил съм го към едното рамо на захранване за НЧУ, което дава +/- 26.3 V на празен ход, грец 5А трансформатор "УНИТРА" със вит магнитопровод 150 W. Филтровите кондензатори са по 22 000 uF на рамо. |
Ако сложи ако има6 вазможност грез които е поне за 6-7А,вси4ко идва от греца.Аз имах подобен прожлем сас стабилизатора,грец 300V/4А и 4епех ток 3А и тои греееееееееееее6е като пе4ка,незнам как не изгоря,можеби 4е бе6е капсулован.Наварзах едно грец-4е с германиеви диоди SFR135,едно радиятор4е на тях и ,а за кондезаторитя е много добре 22 000микро фарада.Пробва и кажи после резултата,ОК
Успех  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 14:13 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | а за кондезаторитя е много добре 22 000микро фарада. |
за линеен товар - да, но тук говорим за импулсен... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2005 13:37 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Така вече направих пробите, при 12 V изходно напрежение, и товар 3,9 ом (3А) схемата работи нормално както и при 16 V и товар 3,9 ом (над 4 А) Но при 4А изходното пада леко, защо така се получава ? |
Славчо,аз сам писал и друк пат по твоито проблем4е но мисле 4е е уда4но и според мен 6те се "разбулят" вси4ки неясноти за6то пада това онова.
Незнам как 6те прозво4и "въпрос4ето" но 6те попитам следното:
"Например до кога може да се товари трафа 4е да подаржа опеделено напрежение и съответно ток,или по просто.Както твърди Слав4о,до кога може да товари без да пада няпрежението на трафа,естествено 4е зависи от тока,но когато е в "нали4ност"?????
Незнам дали правилно формулирах въпроса но се надявам да сте го разбрали и да давате "приемливи" отговори.
Успех на вси4ки  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2005 23:09 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | | Anonymous написа: | | а за кондезаторитя е много добре 22 000микро фарада. |
за линеен товар - да, но тук говорим за импулсен... |
Прав си!
Гре6ката е моя,но мисля 4е и други биха се заитересували от това което казах  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Сеп 12, 2005 7:45 Заглавие: |
|
|
Трафа държи достатъчно, просто дроселчето е миниатюрно  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 12, 2005 9:32 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | Трафа държи достатъчно, просто дроселчето е миниатюрно  |
какви стоиности не може6ли да "боцнеш" не6то по "здраво",то в слу4ея ти требва с по-голяма индуктивност  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
|