Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пералня Indesit-помпата не изпомпва

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
borovaneca
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Ст.Загора

МнениеПуснато на: Сря Сеп 14, 2005 8:14    Заглавие: Пералня Indesit-помпата не изпомпва Отговорете с цитат

Здравейте.Значи, след като пусна пералнята INDESIT 461 W всичко върви нормално,докато доиде момента за изпомпване на водата.Чува се много слаб шум,но водата не се източва.Свалих всички маркучи и установих ,че е задръстена една тръба с формата на сплинцовка ,която отива в регулатора за нивото на водата.Изчистих я и всичко си дойде на мястото.Интересното е ,че след месец се повтори същия номер,но след като прегледах същата тръба установих,че тя е чиста.Свалих помпата и й подадох отделно захранване и се оказа ,че и тя работи.Работи и регулатора за нивото на водата, но имам чувството,че налива повече вода от нужното количество.Събрах всичко което бях разглобил и я пуснах няколко пъти.Сега работи нормално,но не можах да разбера къде беше причината.Всички клеми са в добро състояние.Моля да споделите с мен как решихте вашия преблем.
ilko iliev
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Сеп 14, 2005 11:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

Здравейте.Значи, след като пусна пералнята INDESIT 461 W всичко върви нормално,докато доиде момента за изпомпване на водата.Чува се много слаб шум,но водата не се източва

Ако "спринцовката"беше запушена напълно щеше да се наводниш
защото пералнята щеше да прелее.Така че според мен става въпрос за износване на помпата.Ако машината е на 10 и повече години нормално е да пропуска вода и варовик както и всякакви нечистотии в роторната система.Като си я свалил и разбутал си размърдал боклуците там и затова тя е тръгнала.Все пак това е само предположение защото не знам точно от какъв вид ти е помпата.Но ако нещата почнат да се потретват трябва да я смениш.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети