|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
borovaneca Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 8:14 Заглавие: Пералня Indesit-помпата не изпомпва |
|
|
Здравейте.Значи, след като пусна пералнята INDESIT 461 W всичко върви нормално,докато доиде момента за изпомпване на водата.Чува се много слаб шум,но водата не се източва.Свалих всички маркучи и установих ,че е задръстена една тръба с формата на сплинцовка ,която отива в регулатора за нивото на водата.Изчистих я и всичко си дойде на мястото.Интересното е ,че след месец се повтори същия номер,но след като прегледах същата тръба установих,че тя е чиста.Свалих помпата и й подадох отделно захранване и се оказа ,че и тя работи.Работи и регулатора за нивото на водата, но имам чувството,че налива повече вода от нужното количество.Събрах всичко което бях разглобил и я пуснах няколко пъти.Сега работи нормално,но не можах да разбера къде беше причината.Всички клеми са в добро състояние.Моля да споделите с мен как решихте вашия преблем. _________________ ahaaaaaaa |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ilko iliev Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 11:01 Заглавие: |
|
|
| Цитат: |
Здравейте.Значи, след като пусна пералнята INDESIT 461 W всичко върви нормално,докато доиде момента за изпомпване на водата.Чува се много слаб шум,но водата не се източва |
Ако "спринцовката"беше запушена напълно щеше да се наводниш
защото пералнята щеше да прелее.Така че според мен става въпрос за износване на помпата.Ако машината е на 10 и повече години нормално е да пропуска вода и варовик както и всякакви нечистотии в роторната система.Като си я свалил и разбутал си размърдал боклуците там и затова тя е тръгнала.Все пак това е само предположение защото не знам точно от какъв вид ти е помпата.Но ако нещата почнат да се потретват трябва да я смениш. _________________ ici |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|