| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lalev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 13:12 Заглавие: Може ли PIC16F84A да работи с кварцов резонатор на 4.47МHz |
|
|
Въпроса е в топика  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 13:18 Заглавие: |
|
|
Никакъв проблем ниамаш  |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 14:30 Заглавие: |
|
|
Ахам държат на overclock _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 15:59 Заглавие: |
|
|
няма проблеми!  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 17:33 Заглавие: |
|
|
| Според Microchip въпросните чипове се произвеждат за 4, 10 и 20 MHz, като тези които тръгнат на 20 са за 20. ако тръгнат на 10 са за 10 и останалите дето тръгнат на 4 са за 4 MHz, това в общия случай значи, че чипа работи и на 8, но не и на 10 за да го пишат за 4, следователно държат на overclock, а и имат версии за повече MHz. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 18:02 Заглавие: |
|
|
lalev, въпроса който си задал (макар и кратък) не е съвсем ясен.
Какво точно питаш?
Ако става дума за конкретен екземпляр, то в маркировката на чипа е включена и макс. работна честота (според производителя).
Ако питаш нещо друго - кажи си. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 19:12 Заглавие: |
|
|
| dreadx написа: | | Според Microchip въпросните чипове се произвеждат за 4, 10 и 20 MHz, като тези които тръгнат на 20 са за 20. ако тръгнат на 10 са за 10 и останалите дето тръгнат на 4 са за 4 MHz, това в общия случай значи, че чипа работи и на 8, но не и на 10 за да го пишат за 4, следователно държат на overclock, а и имат версии за повече MHz. |
от собствения си опит проведен с прости тест програми за развойни платки мога да споделя че всички пикове на 4Mhz работят и на 20 но вероятно microchip тестват много по обстойно процесорите си. _________________ home studio |
|
|
 |
lalev Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 16:28 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | lalev, въпроса който си задал (макар и кратък) не е съвсем ясен.
Какво точно питаш?
Ако става дума за конкретен екземпляр, то в маркировката на чипа е включена и макс. работна честота (според производителя).
Blagodarja za pylnite otgovori. Vyprosa naistina beshe dali procesor, koito e ocenen na 4MHz moje da raboti na malko poveche.
Pitam zashtoto v lokalnija magazin za elektronika, koito mai e edinstven v grada (Svishtov) ne mojacha da namerjat rezonator tochno na 4MHz a imacha njakakvi na 3 i neshto i na 4 i neshto.
Verojatno pravilnija izbor e bil na 3 i neshto, no s 4 i neshto ustroistvoto mi syshto raboti dobre (razbira se, za da trygne trjabvashe pyrvo da otsranja njakoi greshki po softuernata chast ).
No vse pak se chudja, kak moga da proverja dali edin rezonator e izpraven. Ocioloskop li mi trjabva? |
|
|
 |
КокоБоко Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 18:40 Заглавие: Spoko |
|
|
| lalev написа: | | RC написа: | lalev, въпроса който си задал (макар и кратък) не е съвсем ясен.
Какво точно питаш?
Blagodarja za pylnite otgovori. Vyprosa naistina beshe dali procesor, koito e ocenen na 4MHz moje da raboti na malko poveche.
Pitam zashtoto v lokalnija magazin za elektronika, koito mai e edinstven v grada (Svishtov) ne mojacha da namerjat rezonator tochno na 4MHz a imacha njakakvi na 3 i neshto i na 4 i neshto.
Verojatno pravilnija izbor e bil na 3 i neshto, no s 4 i neshto ustroistvoto mi syshto raboti dobre (razbira se, za da trygne trjabvashe pyrvo da otsranja njakoi greshki po softuernata chast ).
No vse pak se chudja, kak moga da proverja dali edin rezonator e izpraven. Ocioloskop li mi trjabva? |
Не се бои имах няколко схемки с процесор уж за 4 , а си бачкаха без проблем и на 20, е не съм ги издувал на повече т.като не ми е трябвало  |
|
|
 |
фори Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2005 21:12 Заглавие: |
|
|
| Всички PIC процесори на 4Mhz работят и на 20, но лапат повече ток. Taka че ако пише 4Mhz, то означава че това е максималната честота при която техническите характеристики на чипа съвпадат с техн. документацията. |
|
|
 |
|