| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 18:26 Заглавие: усилвател |
|
|
Момчета искам да ви попитам за следното:
Имам правен усилвател и от ЦД му пускам сигнал ама е твърде слаб и не свири изобщо.И така се наложи да взема сигнал от колоната която е най-близо.та въпроса ми е следния,даже са два, ще падне ли силата на колоната от която взимам сигнал тъй като на тоя канал стават 2 говорителя???И втория сега сам сложил едно малко съпротивление незнам колко е точно дадоха ми го ама е малко и един потенциометър 47 Кома ама ужж му дават 200 вата на тоя усилвател пак пак свири слабо,и един човек дето ми даде потенциометъра ми каза че вместо него трябва да ползвам 47Кома или 27Кома или 10Кома в смисал да изпробвам с тия трите докат усетя че силата на звука е голяма и говорителя на малко усилено ЦД гърчи говорителя щото сега с 47Кома потенциометър свири маааалко по-силно от основните говорители.и дали ще се оправи раотата ако сложа 27Кома потенциометър ии 10Кома???И голяма ли ще е разликата?Мерси предварително ще сам ви благодарен тъй като усилвателя работи мноо добре и говорителя е 150 вата ама той свири като 50 ватов смешка  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 19:50 Заглавие: |
|
|
| Ужас! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 20:17 Заглавие: |
|
|
Що бееее  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 20:19 Заглавие: |
|
|
Темата заминава на друго място.  |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 9:27 Заглавие: |
|
|
| Ади бе момчета за нищо сложно не става дума само ви питам кат смена потенциометура които е 47Кома с 27 К ома или 10Кома дали ще се усили сигнала и няма вече да свири като 50 ватова колона???В смисал някой накратко мой ли ме светна как точно работят потенциометрите?Те са видове резитори ама като усилвам надясно какво става и пак ли е същото като да туря напрао едно съпротивление??? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 14:22 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | И втория сега сам сложил едно малко съпротивление незнам колко е точно дадоха ми го ама е малко |
Дай го това малкото съпротивление накъсо и пробвай със същия потенциометър! |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 15:32 Заглавие: |
|
|
И прочети малко книжки.
Потенциометри,резистори и т.н това са основни неща
Срамота е да не ги знаеш при положение че се занимаваш с такива неща не мислиш ли
П.П-Зашо не вземеш да се регистрираш най-накрая  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 17:01 Заглавие: |
|
|
В интерес на истината се бях регистрирал ама нещо си забравих паролата и оттогава не ми се е занимавало да я намирам.Пак и глей кат не ми помагате и да се регистрирам същата работа пак без отговор си оставам.И днеска си поръчах да ми намерят 20Кома потенциометър моно с 3 кра4ета 6тото ората нямали в нали4ност Просто въпроса ми беше дали 6те има съ6тествено подобрение тъй като разликата в единия и другия потенциометър си е бая голяма. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 0:17 Заглавие: |
|
|
Цената на потенциометрите е стотинки,не си ли любопитен сам да разбереш каква е разликата??  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
|