| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 10:29 Заглавие: Проблем с Grundig |
|
|
Занимавам се с един Grundig T51-640 Text (за шасито не съм сигурен, но има означение 29304-764.13/2L(11) - на два реда) с процесор X 88654P. TV-то работи, но има нещо като парола - при включване кинескопа светва и се появявя меню с няколко реда:
----------------------------------
TIMER FUNKTIONEL
---------------------------------
SLEEP-TIMER
00 MIN
--------------------------------
тук има три ключета
тук има 4 тирета, които като се набира нещо с дист се получават хиксове
0-9
-------------------------------
Това е горе-долу и нищо не може да се направи, освен въвеждане с пулта, а това се получи след мой опит за настрийка на програма - иначе си работеше. Ако някой знае как да го махна, ще съм много благодарен да ми каже. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 10:46 Заглавие: |
|
|
Имам идентичен проблем със Grundig P37-060, но менюто за заключен телевизор се появява след неопределено време, и през цялото време на работа имам периодично заглъхване на звука. Поради втората причина откачих запускащата секция на Power бутона и дефекта със заглъхване изчезна. Сега съм го оставил да работи за да видя дали и менюто за заключване ще се появи или и това е свързано с този типичен дефект на Grundig. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 10:49 Заглавие: |
|
|
| Опитай вместо цифри да въведеш от дистанционото : vol+ ; vol- ; ch- ; ch+. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 10:53 Заглавие: |
|
|
| И още след написаното от GOSHO бутона ОК. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 10:54 Заглавие: |
|
|
Пич, много благодаря, махна се. А знаеш ли нужна ли е приставка за говор, че май има звук само на канали с 5.5 Mhz? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 10:56 Заглавие: |
|
|
| Да. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 11:02 Заглавие: |
|
|
Всъщност телевизора тръгна, но превключва само между две програми и не дава цифри а ми AV и РR. И не може да се влиза в менюто за настройки на канали, а само яркост, контраст, цвят и звук. И значи приставка е нужна? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 11:52 Заглавие: |
|
|
Вероятно Hotel режим.
Изключи телевизора от ключа.
Натисни бутона i(или P/C) от пулта и го задръж и включи телевизора (държиш бутона докато тръгне). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 12:25 Заглавие: |
|
|
Да, оказа се, че има такъв режим и уж го изключих, но явно не съвсем. Сега влизам във всички менюта и се правят всички настройки, но телевизора не дава номер на програма, а само буква (или букви, че не се вижда) или е Р или PR - иначе сменя каналите, но дава само една и съща буква, като изреди настроените дава видеорежим и после пак. и не мога да набера двуцифрен канал, иначе бих се примирил и така- да не дава цифрите.
Видях и това за позицията на дисплея.
С триста зора оправих и това с цифрите - показва ги, остана само това с двуцифрените канали, дали защото няма запаметен двуцифрен- сега се сещам и ще проверя веднага! _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 12:47 Заглавие: |
|
|
Така се оказа - и освен това, ако в интервала до 9 има и една незапаметена позиция (напр. 6, а на другите да има настроена програма), то не ме пуска за директно избиране на двуцифрени позиции. Егати и софтуера от тия немци! Не ги обичам по-старите немски телевизори - менюто им е страшно неинтуитивно! Иначе голямо благодаря за ценното съдействие. Направо съм задължен! Жалко, че сигурно не сме от близки градове - аз съм от Криводол (до Враца). _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|