| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wwflubo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 11:51 Заглавие: Стерео Студио 2 HELP |
|
|
Значи проблема е следния имам усилвател Стерео Студио 2 (2х35W)
но, когато си включа към него 2-те тон колони левия канал свири на половина по-тихо от колкото десния. Смених предпазителите но това не помогна. Занесох го на поправка уж го оправили.... да ама не. пак си свири по тихо левия канал. Ако някой има някаква идеа, защо се получава така и как може да се оправи да пише, аз не им разбирам много на тез техники но си мисля че много мощни му идат колоните - възможно ли е това 10х Предварително  _________________ Негър Скиор и Жена Шофьор - Нема. ~ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 12:34 Заглавие: |
|
|
Ако размениш колоните, пак ли същия канал е зле?
Колко ватови са колоните? |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 13:45 Заглавие: |
|
|
Усилвателите са ТРУДНА и НИСКОПЛАТЕНА услуга.Най лесно ще отсееш проблема като размениш 2-та входа на КРАЙНОТО стъпало,а ако не се справиш го занеси на ремонт другаде. _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 13:58 Заглавие: |
|
|
Какво става като размениш колоните?? баланс потенциометърът ти в какво положение Е за да работят двете колонки с еднаква сила??
Щом не разбираш много от техниката по добре го занеси някъде където ще ти го оправят, в свестен сервиз, така от разстояние ремонти на нискочестотна техника се не правят, иначе бих те посъветвал да размениш входните линии(двата входни съединителя) за крайните стъпала, просто им смени местата, това от L да отиде на R и виж дали ефекта на затихването се запазва в същият канал, ако да значи повредата е в крайното стъпало! Ако затихването се прехвърли в другият канал, значи повредата е някъде напред, предусилватели коректор, буфер усилвател, компенсатор и т. н...дерзай и успех! _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
wwflubo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 17:13 Заглавие: Re: |
|
|
| RC написа: | Ако размениш колоните, пак ли същия канал е зле?
Колко ватови са колоните? |
Като разменя колоните, пак същия канал е зле.
А колоните са с: баси 12 инчови 2х150W, среди 8 инчови 2х40W, пищялки 3,5 инчови 2x5w. _________________ Негър Скиор и Жена Шофьор - Нема. ~ |
|
|
 |
wwflubo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 17:18 Заглавие: |
|
|
| Rockton написа: | | Какво става като размениш колоните?? баланс потенциометърът ти в какво положение Е за да работят двете колонки с еднаква сила?? |
Потенциометара за баланс-а е на 3-тата черичка (на половината половината). _________________ Негър Скиор и Жена Шофьор - Нема. ~ |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 19:24 Заглавие: Re: Стерео Студио 2 HELP |
|
|
| Попово е близо до Търговище, ако имаш път насам можеш да го донесеш, да му хвърля един поглед:) |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 22:57 Заглавие: Re: Стерео Студио 2 HELP |
|
|
| wwflubo написа: | Значи проблема е следния имам усилвател Стерео Студио 2 (2х35W)
но, когато си включа към него 2-те тон колони левия канал свири на половина по-тихо от колкото десния. Смених предпазителите но това не помогна. Занесох го на поправка уж го оправили.... да ама не. пак си свири по тихо левия канал. Ако някой има някаква идеа, защо се получава така и как може да се оправи да пише, аз не им разбирам много на тез техники но си мисля че много мощни му идат колоните - възможно ли е това 10х Предварително  |
Я провери дали ти работят корекциите и на двата канала. Често се случва потенциометрите на тези усилватели (Made in GDR) да прекъсват и е възможно заради това да ти е по-слаб единия канал. |
|
|
 |
|