| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 13:01 Заглавие: Съединяване на нагревател ? |
|
|
| Как мога да възстановя прекъснат нагревател /по средата/? Нагревателят е от пистолет за топъл въздух. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 13:20 Заглавие: |
|
|
| Ако нагревателя е в добро състояние най доброто което можеш да направиш е да вземеш някаква месингова тръбичка да пъхнеш двата края на нагревателя малко да се застъпят и да пресоваш добре така според ползването може и да изкара някой и друг месец... |
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 15:00 Заглавие: |
|
|
| Бях чувал, че някак си се запоявали но нямам спомен.Проблема го реших по най-простия начин - разпробих слюдената изолация и с едно малко болтче , двве шаибички и гайка стана почти като ново.Ще кара поне 100 години ако не се ползва:-))).Това последното е шега, надявам се да си работи още дълго време. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 22:15 Заглавие: |
|
|
електродъгово с графитни електроди.
така съм заварявал платинена теродвойка /за измерване до 1300 градуса? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 9:37 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | електродъгово с графитни електроди.
така съм заварявал платинена теродвойка /за измерване до 1300 градуса? |
И аз правя така )
Вземаш една стара батерия и я "изкормваш" .Вземаш графитния електрод и го слагаш на някой по мощен изправител и даже ако то е регулируем може да си регулираш дъгата.
Само внимавай да не се опариш  |
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 12:56 Заглавие: |
|
|
| Благодаря , ще го пробвам този метод. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 20:18 Заглавие: |
|
|
valioman, с какъв ток приблизително става това нещо? _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 20:37 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | | valioman, с какъв ток приблизително става това нещо? |
Извинявам се за намесата (тъй като въпроса е към друг участник), но в случая тока е толкова, колкото може да осигури източника(въпрос на това да се направи добро "топче на върха от двата материала"). Добре е след него (източника) да има достатъчно голям капацитет, който да помогне. За термодвойките, посочения метод е доста добър и предимството на ползването на графитен електрод е това, че във върха (точката на сплавяне/заварка/) не се намесват други елементи, които биха изменили характеристиката на самата термодвойка.
При тези елементи напрежението което се генерира е от порядъка на няколко микроволта на градус и е в силна зависимост от участващите елементи в "сплава". |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 20:50 Заглавие: |
|
|
айм комплетели агрее витх йоур вордс .....
много си прав наистина, само бих казал "сплавта" а не "сплава" и тъй като става дума за нагревател, номера е да се стопят и двете части от него.
RC,прав си,тук обърквам двете теми _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости...
Последната промяна е направена от bobykafe на Нед Сеп 18, 2005 11:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2005 21:02 Заглавие: |
|
|
bobykafe, ако отговора е към мен, то забележката я приемам (въпреки, че по отношение на терминологията нещата са спорни )
Това обаче | Цитат: | | тъй като става дума за нагревател, номера е да се стопят и двете части от него | не го разбрах съвсем.
Според моите разбирания, става дума за точкова заварка м/у два материала (като основен състав е Pt (да речем за тези температури и с малко различни примеси / м/у 10 и 13% на Rd/да речем/ в двете жици). |
|
|
 |
|