|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 8:24 Заглавие: Проблем с печатане под ДОС |
|
|
Колеги, помагайте.
Мой близък наскоро си закупи лазерен принтер SAMSUNG ML1710p.
Искаше да го ползва за разпечатване на резултатите от дос-овска програма. Те представляват проста табличка и няколко реда текст.
Оказа се, че принтера не поддържа печат под дос!
Опитах се чрез програмата DOSprn да прихващам изходния резултат от LPT порта, но се оказа, че за ХР ми трябва и допълнителното модулче PRN2FILE, което прихваща порта и го записва във файл, откъдето DOSprn го разпечатва.
Като идея- перфектно.
Но!
1.Дос прозореца на ХР наслагва малкото дос прозорче няколко пъти на екрана (tiled).Как да го оправя?
2. PRN2FILE необяснимо защо не прихваща файла докрай, а докъм средата/ винаги до едно и също място/ и не се разпечатва цялото. Същия въпрос като в 1.?
3. понеже идеята е да се подкара на лаптоп асус, като пусна дос програмчето на цял екран под вин ХР, и лаптопа се натоварва на 110%..... всичко засича на забиване.... оказа се, че ако премахна драйвера за видеокартата, всичко е ок.....
под дос нито един от тези проблеми не съществува....... само дето принтера не ще да печата....
помагайте  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 19:46 Заглавие: |
|
|
В смисъл не печата под ДОС изобщо или не печата на кирилица? _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 20:15 Заглавие: |
|
|
bobykafe, понятието ДОС под XP е доста относително.
ХР-то е доста "ревниво" по отношение на използване на системните портове (COM и LPT) и възникват маса проблеми.
ДОС прозореца който се отваря в ХР е далече от "истинска" и самостоятелна операционна система. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 21:03 Заглавие: |
|
|
Пробвай да направиш виртуална машина с VMWare. Тогава ще си имаш чист DOS и директен (мисля) достъп до портовете. При това под Windows XP
Това ще реши проблема с забиването. Но не разбрах изцяло какъв е проблема с печата.
Още един въпрос с USB ли е принтера? _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2005 22:04 Заглавие: |
|
|
cvetomirconev - не поддържа, в смисъл пращаш му да печата нещо си под дос - принтера въобще не еб##а
не съм работил с vmware.
Реших си проблема със стария винБОЗ '98- 1 не е вече проблем, 2 не е нужно, а 3.... хе хе вин 98... да натовари... хехе...
е освен когато забие  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 11:14 Заглавие: |
|
|
Сагата продължава....
Сега проблема е, че друга от програмите има проблем...
в един момент ми дава
I/O error 01
PC= 756F
Не успях да разбера какво е това, само е факт, че ме изхвърля от дос.
намерих стар принтер LP LASERJET III, но нямам кирилизирани шрифтове... колеги, някой има ли да ми прати???
имам предвид за вградените в принтера?? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|