| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Alex555555 Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 15:46 Заглавие: Тонкоректор с TDA 1526 |
|
|
| Няко правил ли е този тонкоректор и ако е да сподели впечатления, дали се държи добре дали се самовъзбужда и дали се регулира пражилно. Благодаря на всички |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 18:20 Заглавие: |
|
|
Аз го правих преди време. Пълен боклук е според мен. Много е шумен.
Иначе проблеми със самовъзбуждане и тем-подобни няма. При мен тръгна от първия път без никакви проблеми. Сега даже ми седи някъде из кашоните сглобен. На 30W усилвател и български РЕСПРОМ колони шумът се чуваше повече от осезаемо. Направо ти писва и в един момент ти иде да го треснеш с чука.
Ако си достатъчно в час използвай някой с цифров контрол, обаче схемата много се усложнява, щото трябва да набуташ и микроконтролер някъде. Но проблем със шума няма да имаш. И изкривяванията са по-малки на повечето. И Philips и ST имат доста модели. Поразрови се в сайтовете им и виж кои ще ти свършат работа, после виж кои ги има. Доста от моделите на ST ги има в www.eshop.bg. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
alex5555555 Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 19:05 Заглавие: |
|
|
| може ли да ми дадеш по подробна информациа за какви модели става въпрос, това което се продава в eshop.bg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 19:15 Заглавие: |
|
|
| Повечето електронни регулатори са с нива на шума над -80 dB ,тоест ще се чуват ,над нивото на шума на CD. За добър усилвател ти трябва поне 100dB. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 22:17 Заглавие: |
|
|
| Давайте идеи как да си спретна нещо читаво, имам желание просто да си направя нещо което ще ми радва ухото |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 9:23 Заглавие: |
|
|
Напротив, например TDA7449 S/N е 106db, и 90db channel separation.
ТЕА6321 на PHILIPS е 105db, и 95db channel separation.
Обаче са около 20-30лв.
За да са ефективни тези над 100db, усилвателя също трябва да е доста качествен. Иначе си губи смисъла. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 9:46 Заглавие: |
|
|
И още: TDA7314 на ST. S/N 106db, channel separation 103db. цена около 9.50 в Пулсатор.
И това ако не ви харесва, не знам?
Не казвам че е професионално. Казвам че е по-добро от много други, които се продават за префесионални. При това е правено за кола. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 10:43 Заглавие: |
|
|
| Това TDA 7314 ми харесва даже и за 4 канала, но от datasheeta които и изтеглих схемата на вързване ми е доста бедна, нещо друго закача ли се или има по богата схема на вързване ? |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 12:38 Заглавие: |
|
|
Нищо друго не се свързва (така де, може и да се върже, ама ще са само вариации по темата). Може да не се използва първото стъпало само - то на блок схемата се вижда.
Не съм го правил, но във всички случаи е много по-добро от това,което беше тръгнал да правиш - виж му изходния шум и го сравни с този на аналоговата схема (мисля че беше 3uV срещу 30uV, но може и да греша).
Единствения "недостатък" е че трябва да го управляваш през микроконтролер.
Не е за 4 канала. Има по два изхода за всеки вход - това си е стандартно за кола. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 13:14 Заглавие: |
|
|
| E Sparky ,аз писах за тези с потенциометри ,а всички които си дал са с цифрово управление-бая дебела ще стане разработката А? По добре тогава да си налепи класически Баксандал с NE5534 ,само ще му трябват линейни стерео потенциометри.В моя домашен усилвател са така направени и динамиката му е над 108 dB. |
|
|
 |
|