|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 15:20 Заглавие: Монитрор SONY Multiscan 20se-v |
|
|
Неприятното е че е мой и аз работя с него! Дефектът е следният- губи червеният цвят, обаче не постояно а когато споиска, понякога в продължение на седмици си работо перфектно, но като му скимне, и го прави веднъж двах през деня! като го отворя и се е оправил, основно съм припоил цялата платка, електролитите са сменени( на отговорните места), всички цокли и съединители са зачиствани, усъмних се в тях понеже като му "набия един шоков удар" и му идва червеното!
Най интересното е че когато изчезне червенкото, изчезва на положение когато има много бяло(отвотен винЕксплорер) всичко е на бял фон!!! Като върна на Десктоп(син фон на вин2000) и червеноито идва, ориентирайки се по иконите на десктопа, всичко е нормално!
Някой зблъсквал ли се е с такъв проблем?? Аз започнах да набеждавам кинескопа, имам нов ще го сменя , но първо си казах че може да попитам!
Благодаря ви предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 15:30 Заглавие: Re: Монитрор SONY Multiscan 20se-v |
|
|
| А платката на кинескопа презапоявал ли си? Не е кинескопа но за да се успокоиш размени временно червеното с някой от другите катоди. Освен спойка може да е крайният транзистор или някой от резисторите на въпросната платка. Пускаш го отворен и като изчезне мериш с осцилоскоп. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 16:56 Заглавие: монитор |
|
|
Колега ако не се лъжа този монитор беше със 3 хибридни схеми на платката на кинескопа .Обисновено те прекъсватно мерене му е майката  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|