| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 8:29 Заглавие: VCR AKAI стартира произволно |
|
|
Добър ден на всички.
Точния модел на апарата е AKAI VS-465EDG.Преди около година имаше проблеми с дисплея, но се справих.Оттогава работи без проблеми.Онзи ден след токов удар е спрял с касета вътре.Донесоха ми го във този вид и щом го включих си потегли сякаш всичко е наред.Върнах го обратно с мисълта чи просто е трябвало да остане по-дълго време изключено от мрежата.На вечерта същия проблем.Днес пак ми го донесоха и наистина при включването не отлепяше ,но излязох за малко и се върнах - дисплея си свети и изпълнява всички функции.Преди да го ровя за студени спойки или слаби връзки бих искал да получа съвет от някой патил,дали няма някое слабо място или особеност.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 9:03 Заглавие: |
|
|
| Този модел е железен, но не му върви на кондензатори, по-точно на два в преобразувателя на захранването на дисплея и един в захранването, преди време си сменил едните сега остава да смениш и другия. |
|
|
 |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 10:15 Заглавие: |
|
|
Добавям малко подробности:
1.Захранването е параметричен стабилизатор.
2Процесор MN188167XAP2.
3.SX2777AS
4.Батерия зелена с цилиндр.форма-странни надписи - като кондезатор5,5V.Смятам да го оставя по-дълго време изключено за да видя как реагира.Падали напрежението ?
5.Отпред на панела има бутон SYSTEM RESET -ще проверя далиизлиза от комата с натискането на този бутон.Надявам се че това ще ме ориентира приблизително дали грешката е "хардуерна " или " софтуерна"(RESET).
6.Профилактично по съвета на колегата ще подменя електролитите по веригата за захранване на процесора.
Лек ден на всички. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 15:47 Заглавие: |
|
|
Ресета няма да ти помогне.
Това зеленото е кондензатор и държи около 1.5 часа.
Понеже отдавна съм ремонтирал такъв и не си спомням, виж кое от напреженията на захранването не е в нормите и му смени кондензатора, близо е до радиатора и затова съхне. |
|
|
 |
|