Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с CTX PR711FL

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
barthezz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 12, 2005 9:58    Заглавие: Проблем с CTX PR711FL Отговорете с цитат

Преди около месец менютата на монитора започнаха да отказват след като поработи известно време. Поразрових се из инзтернет, поразпитах и в крайна сметка разбрах, че се дължи уж на кондензатор, който трябва да се смени иначе можело да изгори процесорчето. ОК, реших да го занеса, но докато се натутам една сутрин монитора присви образа и остана така. Менютата си работеха и разтегнах картината, така че да запълва целия екран. Първите няколко минути не обърнах внимание, но после забелязах, че ако една икона е по-тясна в центъра на екрана, то в краищата е по-широка от обикновено, а и там образа е разфокусиран. Вече нямаше на къде да мърдам и го занесох в сервиз. След 20 дни ми го върнаха и ми казаха, че не могат да го оправят... Сега търся някакъв друг сервиз, но тук, в Пазарджик, нещо няма читави май. Препоръчаха ми един, но като отидох на място сервиза го нямаше, бил се преместил. Ще поразпитам още за него, уж бил най-добрия в града. Съжалявам, че не си спомням името. Ще го открия все някак, но ще се радвам и на мнения в този форум. Може пък някой да се е сблъсквал с такъв/подобен проблем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Пет Авг 12, 2005 16:09    Заглавие: Re: Проблем с CTX PR711FL Отговорете с цитат

barthezz написа:
Преди около месец менютата на монитора започнаха да отказват след като поработи известно време. Поразрових се из инзтернет, поразпитах и в крайна сметка разбрах, че се дължи уж на кондензатор, който трябва да се смени иначе можело да изгори процесорчето. ОК, реших да го занеса, но докато се натутам една сутрин монитора присви образа и остана така. Менютата си работеха и разтегнах картината, така че да запълва целия екран. Първите няколко минути не обърнах внимание, но после забелязах, че ако една икона е по-тясна в центъра на екрана, то в краищата е по-широка от обикновено, а и там образа е разфокусиран. Вече нямаше на къде да мърдам и го занесох в сервиз. След 20 дни ми го върнаха и ми казаха, че не могат да го оправят... Сега търся някакъв друг сервиз, но тук, в Пазарджик, нещо няма читави май. Препоръчаха ми един, но като отидох на място сервиза го нямаше, бил се преместил. Ще поразпитам още за него, уж бил най-добрия в града. Съжалявам, че не си спомням името. Ще го открия все някак, но ще се радвам и на мнения в този форум. Може пък някой да се е сблъсквал с такъв/подобен проблем.

как разтегна картината с помоща на менюто ли или с кондензатори
уточни какъв е процесора и епрома .Може и с нов дъмп да стане номера.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пет Авг 12, 2005 16:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Чрез менютата, мисля, че съм го написал ясно. Не съм техник и не съм бърникал нищо - занесох си го на сервиз. От тук следва и, че не мога да дам оъговор на въпросите ти. Smile
Върнете се в началото
barthezz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 12, 2005 16:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Sorry, не се бях log-нал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tiho
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е хардуерен със сигурност така че търси сервиз докато не е станало по лошо.
Върнете се в началото
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 20, 2005 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво имаш предвид под хардуерен? То е ясно че е в монитора!
По точно в кондензатори керамични С650,С652 и С649 .
Не съм много сигурен в цифрите.Цитирам по памет! Горе-долу
по средата на платката се намират. Rolling Eyes
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 24, 2005 12:27    Заглавие: Отговорете с цитат

пробвай със софтуера, под вин98 може разцъкваш настройките на монитора
Върнете се в началото
alfa
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2005 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ееех, и аз откога си мечтая за софтуер, който да замени дефектните чаркове. Че мамка им, някои пъти под дърво и камък ги търся... все пак надявам се barthezz да си е решил проблема. Все пак два месеца и половина оттогава
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети