Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лак на медна жица
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Shraika
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Сеп 20, 2005 19:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвал съм със всички разтворители за боя и лак(АМВ,корисилин,УР,ремовал(смивка) ...).Трябва ми да заголя само краищата.Навивам тороидални ферити с много на брои проводници и имам да заголвам към 60 краища на трафче Shocked .Трудно издаржам психически Very Happy .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dasho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 20, 2005 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Не споменаваш дебелината на проводниците, лаковата изолация /ПЕЛ ,ПЕТ-F,ПЕТ-Н..../,само почистване или и калайдисване.За калайдисване на проводници с диаметър до 0.5мм ти препоръчвам ваничка,желателно с терморегулатор,а за флюс намери полиетиленгликол.За по дебели проводници си направи цанга,закрепи я на мотор от грамофон,вентилатор...Проводникът се подава към цангата,тя го увлича и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gelkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 21, 2005 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Продават се специални препарати за смъкване на блажна боя и лакове.Една от марките до колкото помня беше Terminator на Мегахим, пробвай с него.Лично аз като го бях взел за блажна боя го пробвах и с такива лаково изолирани медни проводници и ефекта беше задоволителен, макар че на един стар проводник не можа да му направи нищо на изолацията така че не съм на 100% сигурен че бачка, въпреки че на два нови 0.4мм проводника смъкна изолацията за около 10мин.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Сеп 21, 2005 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Има флюс за запояване на емайлирани проводници, провери по магазините може и в бобинажните цехове. Преди години в Млад конструктор бяха побликували рецептата за приготвянето му.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети