| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2005 16:24 Заглавие: Автоаларма SUN 1 |
|
|
| Имам 2 броя,на които управлението(ръчното устройство) не съответства на изпълнителната част.Изпълнени са съответно с РТ2262-енкодер и НТ604L-кодер.От дейташитовете се вижда, че могат да се кодират ответствено,чрез свързване на крачетата им на маса или на +.Ако някой знае нещо по въпроса с кодирането нека да сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 16:55 Заглавие: |
|
|
Това | Цитат: | | на които управлението(ръчното устройство) не съответства на изпълнителната част | според мен по-скоро означава, че не са от тази аларма.
Кодирането в кодера обикновенно е в "адресната" част, а командите трябва да са едни и същи.
Сигурен ли си, че пултчетата са точно от тази аларма? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 7:09 Заглавие: |
|
|
| Значи те са попаднали в кюпа в насипно състояние.Не се знае кой е кум,кой е сват и кой на бръснара брат.Налице са 2 аларми и 3 мини пилотчета.Проблема е как да накарам(кодирам) да работят две по две заедно-кодер и енкодер.Единия комплект искам да го монтирам в астричката за централно заключване. |
|
|
 |
amv Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 12:12 Заглавие: |
|
|
| Копуваш си нова,слагаш я в астричката, а този курник го захвълляш там където не минават хора,защото при цена 35лв.какво да и правиш? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 17:55 Заглавие: |
|
|
| Тук просто не става въпрос за парите.Може би Гьоте не напразно е написал "Фауст".Пак бих ги изхбърлил,но ме вълнува как става това кодиране-разкодиране. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 18:18 Заглавие: |
|
|
| Фикри Нури написа: | | ...но ме вълнува как става това кодиране-разкодиране. |
Какво по-точно? |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 18:25 Заглавие: |
|
|
| Нали имаш datasheets, там трябва да е описано. Мисля, че се свързват някакви пинове към плюс, маса, или се оставят несвързани и така се задава кода. Съответно и в приемника трябва да се зададе същия код за да реагира на командите от дистанционното. Даже мисля, че в повечето случаи платката е оформена като джъмпери които можеш да свържеш с капка тинол, или да прережеш. Не се занимавам с тези неща, но така изглежда от малкото които съм виждал разглобени. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 7:19 Заглавие: |
|
|
| Значи от даташитовете се вижда,че всеки от цитираните ИС има няколко А и D извода.Това значи ли,че ако свържа А1 на кодера и енкодера на маса,а останалите изводи на + ще се получи работеща комбинация.Струва ми се,че трябва да има и нещо което да определи и честотата на приемане и предаване м/у двете ИС.Хайде моля Ви се да погледнете даташитовете(бързо се свалят) и да ми кажете нещо по конкретно. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 7:28 Заглавие: |
|
|
| Дай линкове, че едва ли всички имат много свободно време за да почнат да ги търсят и свалят (па макар и бързо). |
|
|
 |

|
|
|
 |
|