|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Miro _how Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 19:59 Заглавие: Къде и кой можеда ми прекодира дистанционното на колата |
|
|
Когато си купих колата алармата беше с 2 дистанционни едного изгоря след като падна в една локва .
А второто вече съвсем се изпочупи
Интересува ме има ли някъде или напрево да ми кажете кои
може да ми прекодира ново дистанционно / по това което имам/ към старата аларма, защото тя си работи безупречно , не си заслужавада я сменям само заради това!
А фирмата дето я е слагала е абслолютно в неизвестното почти съм сигурен че не съюествува вече!
Моля помогнерте , даите насока къде и кои може да ми свърши работа |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 20:36 Заглавие: Re: Къде и кой можеда ми прекодира дистанционното на колата |
|
|
| Miro _how написа: | Когато си купих колата алармата беше с 2 дистанционни едного изгоря след като падна в една локва .
А второто вече съвсем се изпочупи
Интересува ме има ли някъде или напрево да ми кажете кои
може да ми прекодира ново дистанционно / по това което имам/ към старата аларма, защото тя си работи безупречно , не си заслужавада я сменям само заради това!
А фирмата дето я е слагала е абслолютно в неизвестното почти съм сигурен че не съюествува вече!
Моля помогнерте , даите насока къде и кои може да ми свърши работа |
Ако е със скачащ код забрави
Отвори дистанционното и кажи какво пише на чипа и тогава ще получиш по конкретен отговор  |
|
|
 |
фори Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 20:33 Заглавие: |
|
|
| Ако на чипа на дистанционното пише HCS200, HCS300, HCS301, то алармата е със скачащ код. В такъв случай, ново дистанционно може да ти изработи само този който е програмирал старата ти аларма и то ако помни секретните кодове. Ако алармата ти е с отделен декодер напр.HCS515 ( намира се в самата аларма ) има и друг вариант: да ти изработи ново дистанционно с нови секретни кодове, да ти изтрие на алармата и на старото дистанционно старите кодове и да запише новите и накаря да "обучи" алармата ти за новите дистанционни. Фирмите които се занимават с продажбата на аларми знаят как става това, друг е въпроса дали ще искат? |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 20, 2005 23:14 Заглавие: |
|
|
Напиши марка и модел на алармата ако ти е известно и напиши от къде си. Ако си от София аз мога да ти свърша работа.
www.ecs.hit.bg _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
Miro _how Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 18:52 Заглавие: дистанционното |
|
|
На платка на дистанционното пише TEK R7 920716
а на чипчето
TMS3637D
S4F
A721
алармата нямам идея каква марка е монтирана е в Австрия
така купих колатана старо |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 19:06 Заглавие: |
|
|
За съжаление ще се наложи да си сложиш нова аларма ако искаш да имаш две дистанционни. Не си губи времето да търсиш по разни фирми. От 8 години се занимавам с аларми и до сега веднъж съм виждал аларма с процесор TMS. И в дистанционното чипа е неизвестен. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
Miro _how Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 23:07 Заглавие: 2 бр. |
|
|
На мен и едно дистанционно ми върши работа
А неможе л ида се измери на какви вълни и какво излъчва и да се направи с друг чип!
Със сигурност ще ми излезне по ефтино от нова! |
|
|
 |
Stilian Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 23:28 Заглавие: Re: 2 бр. |
|
|
| Miro _how написа: | На мен и едно дистанционно ми върши работа
А неможе л ида се измери на какви вълни и какво излъчва и да се направи с друг чип!
Със сигурност ще ми излезне по ефтино от нова! |
Да стига да си намериш този чип , но преблема ще доиде при програмирането , ако не можеш сам , как ще стане малко не е ясно
Все пак не е със скачащ код а със някакъв запрограмиран във вътрешната му памет , гледах му pdf-a нищо особенно , един и същи чип се ползва за приемане и за предаване .
Ако е свясна кола се прежали иди до някоя фирма за аларми и си взими по свясна, ще ти излезе не повече от 50-60 ако искаш да е от същия тип ,без скачащ код алармите са значително по евтини  |
|
|
 |
фори Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 11:59 Заглавие: |
|
|
Чипът е много добър, само дето не е използван по предназначение. Предимството му е че ако го използваш за вграждане в контактен ключ, при всяко пъхане в контакта, алармата може да му препрограмира секретният код. При използването му обаче като дистанционно ( като гледам pdf-а само с един бутон ) секретният му код е един и същ, нищо че е 24 битов. Това много те улеснява да си направиш друго дистанциооно. Какво ти предлагам:
1. Сваляш алармата от колата
2. Закачаш един кабел от изхода на приемника на алармата към соунд картата на компютъра
3. Пускаш някоя програма за редактиране на звук ( аз ползвам Cool Pro )
3. Включваш алармата и натискаш бутона на дистанционното
4. Записваш с програмата изходния сигнал и виждаш какъв сигнал излиза от дистанционното
След като ти е ясно какво излиза, не е трудно да го възпроизведеш например с микроконтролер от семейството на PIC. Лошото при него е че е на 5V, но един стабилизатор с ниска комсумация 78L05 ще ти свърши работа. Ако разбираш от такива работи ( макар че ако разбираше няма да питаш ) ще ти излезе около 10-15лв( PIC=4-5лв, кутия за дистанционно=3лв+СВЧ транзистор, тример и т.н. ). Ако друг ти го направи може да ти излезе около 20-25лв. Една обикновенна аларма ( с нескачащ код ) върви 50-60лв, така че дали си струва разправиите, особено ако друг ти го прави.  |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 15:33 Заглавие: |
|
|
| Добре де, човека иска поне едно дистанционно, ако си пази останките от онова дето е падало в локва, и това дето е почти съвсем изпочупено, толкова ли е трудно някой да му събере от двете поне едно работещо, или най-малкото да вземе нова платка за друго дистанционно и там да му сложи въпросния чип да излъчва неговия си код от счупеното дистанционно? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|