Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

монитор СТХ модел Х-50 .... не иска да "запали "
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Сря Сеп 21, 2005 13:46    Заглавие: монитор СТХ модел Х-50 .... не иска да "запали " Отговорете с цитат

Мониторчето е втора употреба и като го пускам днес не искаше да тръгне ...не свети никаква индикация просто нищо . А до вчера всичко си е наред.....беше. Имам съмнение че тхото че на тези монитори много им върви на този проблем. Същия монитор със изгоряло тхо се държи по същия начин. Отворих го и реших че е нещо от захранването . На контролна точка TR1 дава +22,5 В . На 1 от захранващите напрежения измерих 0 В и проверих от намотка на трафа през изправителният диад до капацитет 220мк/100В елементите са на ред! Явно нещо товари там но нямам идея. Какво мислите ? Вземал съм си IBM G54 и сега съм с него но ми се ще да подкарам СТХ-а само да не е тхото че е скъпо 87лв.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 21, 2005 19:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо не става ясно от това което си написал къде точно е проблема.
Хем не ще да запали,хем някакви захранващи напрежения излизат.
Бъди малко по-конкретен.Като го включиш какво става ??? Confused
Върнете се в началото
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 21, 2005 19:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се бях логнал !Питането е от мен ? Confused
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 9:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Като го включа нищо.....нито светодиоди да светнат нито екрана . Ако някой има схема ще ми е от полза . Като се сетя преди проблема екрана присвяткяше за 1 сек. от време на време и се чуваше 1 звук подобен на превключващо реле, и по няколко пъти на ден картината "трепереше"..........май ще е тхото .В форума имаше подобен проблем от кондензатор в самото тхо това мисля да проверя довечера
Върнете се в началото
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 18:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо провери дали всичко със захранването е наред , предпазител
грец , транзистори , резистори и тн. Ако всичко е наред провери дали
са здрави диодите , които формират вторичните напрежения . След това виж транзисторите , диодите , и резисторите около ТХОто . Не забравяй и че голяма част от дефектите при мониторите се дължат на пресъхнали кондензатори ...А ако успееш да бръкнеш в ТХОто и да смениш анодния кондензатор , моля те напиши как си го направил , щото аз все още не съм успял... Laughing Laughing Laughing
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 19:13    Заглавие: Отговорете с цитат

ок! ще проверя елементите около тхото . На захрнването елементите са добре но на 1 от тях нямам напрежение ...явно нещо го товари и му се включва защитата тъй като елементите са му са наред. За капацитета в тхото съм спокоен - здрав е виж линка по долу . От тук съм го взел имаше такава тема
http://www.mm-k.ru/dima/tdks.html
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм чел теми като тази . Сигурно е възможно да се направи , но изисква специална техника , умения и специални инструменти , каквито не всеки има у дома си , пък и в повечето сервизи ... Rolling Eyes
Върнете се в началото
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 10:48    Заглавие: Отговорете с цитат

за мониторчето CTX PL5A /1555e/ ID : DBL 1454l model Mad-50
Върнете се в началото
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 15:51    Заглавие: Отговорете с цитат

и пак не разбрах как са му напреженията.
Махни Транзистора на ТХО-то и включи монитора ако захранването е наред трябва поне да се размагнити и дори да тръгне с изключение на тхото разбира се Smile
Кажи колко е напрежението на колектора на транзистора на ТХО-то
Всички мерения ги прави при свален транзистор и когато си оправиш напреженията пробвай и транзистора(съответно ТХО-то)дали ще тръгне
И пиши по подробно какво става да можем да ти даваме по подробни инструкции Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 21:39    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип се насочих първо към чопера /FS7KM/ но като гледах поста ти пробвах да махна този на тхото /2SC5296/ . Преди да пусна така мониторчето с мултицета премерих 2SC5296 на В и Е ми дава ....0 ома в права и обратна посока . Между К и Е пак в права и обратна посока 7 ома по същият начин и за К и В имам 2 мултицета цифрови и смятам измерванията за точни . Или транзистора си е отишъл или нещо ме бъркат вграденият диод и съпротивление в него . Имам и друг монитор абсолютно същият модел но с двуг кинескоп и там транзистора на тхото е 2SC4924 който е същия но без диод .Сега свалих даташитите и на двата и като гледам май проблема ще е в транзистора на тхото .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети