Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с батерия от дънна платка
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив/Царево

МнениеПуснато на: Съб Сеп 24, 2005 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвал съм този вариант: след като го включа и изключа без батерия, я слагам на мястото и (като компютърът е включен в мрежата). Всичко е нормално (поставянето на батерията не го кара да се включи). След това го включвам от копчето, при което не зарежда нищо, както и не може да се изключи повече. Но не съм пробвал да му сложа батерията докато е включен, не е ли опасно?
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 24, 2005 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

mir4o, нека да изясним нещо (поне аз започнах малко да се обърквам). В първият си пост си написал:
Цитат:
оказа се, че като включиш мрежовия кабел, той се включва автоматично и не може да се изключи от копчето (направо дърпаш от контакта

Тук под "мрежовия кабел" какво трябва да се разбира LAN-а (кабела към мрежовата карта)?
Ако това е така то наистина трябва да поразгледаш настройките в BIOS-a, има такива машини които чакат "бутване" по мрежата "LAN-a", но пък би трябвало все пак нещо да си "признае" на монитора. Rolling Eyes
И в такива ситуации наистина за да го спреш трябва да дръпнеш захранването.
Харда читав ли е?
Когато е без батерия нормално ли зарежда?
Като го пускаш без батерия не "реве" ли, че му няма настройките и да влиза в някакъв SetUp?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 24, 2005 18:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато казвам "мрежовия кабел" имам предвид кабела за захранването (220 В). Грешката е моя, че не уточних това нещо, наистина звучи двусмислено. Когато съм го включвал, винаги е било БЕЗ да е свързан кабела за интернета към ЛАН картата. А самата мрежова карта не е вградена, а е PCI карта, затова и няма поле с настройки за ЛАН карта в БИОС-а.
Хардът си работи, поне до сега не съм имал проблеми с него. Дори ако нещо не е вред с него, то не би ли било нормално да показва все пак нещо на екрана при включване на компютъра, било то съобщение за грешка? При мен се получава така, че компютърът като се включи самичък, когато има батерия, не прави АБСОЛЮТНО НИЩО, дори не включва монитора, още по-малко да изкара някакво съобщение на него. Просто всички вентилатори си работят, харда също, но само това.
Когато е без батерия зарежда нормално, но първо иска настройки за дата и час и те вкарва в Setup.
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Съб Сеп 24, 2005 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина много странно поведение. С нова/стара/никаква батерия трябва да тръгва нормално. В смисъл, че ако батерията е дала фира просто ще губиш настроиките.

Опитай все пак да я смениш, може да стане чудо... само че струва 2,50.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 24, 2005 19:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда..., при това положение, явно има някакъв конфликт с батерията и/или нещата около нея.
Ако не си го правил вече, смени я (нищо, че мериш това което си написал), и ако не помогне проблема наистина заприличва на дъно (в частта около C-MOS - a).

Малко Edit (тъй като сме писали почти едновременно):
cvetomirconev, не съм съвсем съгласен с това
Цитат:
С нова/стара/никаква батерия трябва да тръгва нормално
има определен диапазон при който като падне батерията възникват точно такива проблеми.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 24, 2005 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за отговорите!
Ще се опитам да намеря такава батерия и да я сменя, кой знае, може наистина да стане чудо, а ако не, ще приемем, че това дъно си е изпяло песента Smile
Още веднъж благодарско!
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 9:58    Заглавие: Отговорете с цитат

нещо ми се върти из гавата ...
можеш ли поне някакъв модел да кажеш на тоз ДЕЛЛ?
или поне като го отвориш поразгледай дъното - все няк'ъв номер или модел трябва да пише из него
имам кофти спомени от едни такива стари нещица - правеха се на луди и не зацепваха докато не влезеш в БИОС-а и не му вкараш настройките ръчно - след фал май дефолт настройките са много извратени - няма хард иска някви дискети, слага измислен монитор на странна честота и т.н. и виж в менюто за Boot sequence или както там се пишеше
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 16:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ти кажа омръзна ми да се занимавам с този "компютър", постоянно да откачам всички кабели от другия и да ги включвам на него, а и нямам време. Може би по-нататък ще проверя точно какъв модел е, а сега в БИОС-а иска нещо като "Setup password", т.е. иска парола, иначе не можеш да променяш настройките в БИОС, освен дата, час, и още едно поле, което не си спомням точно какво беше (но не беше нищо съществено). А преди не искаше парола. Сложило си е настойки по подразбиране, който не изглеждат много зле. Последователността, по който boot-ва е флопи -> цд-ром (няма такъв) -> хард. Разпознава си харда, мисля, че няма проблем с него.
Сега го оставям да си почива в гардероба Smile
Ако реша пак да се занимавам с него, ще ти пиша на pm.
Благодаря за съвета и успех!
VancheS
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам чувството, че си объркал кабелите от лицевия панел към дъното (тези на светодиодите и т.н.), а по точно кабела на копчето за пускане. Има и друг вариант. Някои от тези компове (по точно аз съм се сблъсквал с проблеми при Compaq) изискват дискета със специална програма за да се преконфигурират при смяна на хардове, памети и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Кабелите е невъзможно да бъдат объркани, защото не са отделни кабелчета за диодите и копчетата (както е обикновено), а е един цял конектор, който може да се сложи само по един начин на дъното. А и най-малкото, аз не съм го пипал досега. А конгифурацията не съм я променял. Просто този компютър си работеше, известно време не го ползвах и сега, когато реших да го пробвам, се появи този проблем. Поне за мен е непонятно, не мога да си обясня...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети