Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV PHILIPS 32PW960A/01 100Hz, късо около ТХО ,няма високо?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 9:34    Заглавие: TV PHILIPS 32PW960A/01 100Hz, късо около ТХО ,няма високо? Отговорете с цитат

Колеги ,понеже нямам схемата на този телевизор взех да проверявам наред като започнах от захранването и веригите около него.След продължителна проверка установих че захранването е наред ,високоволтовия транзистор е наред но колектор емитер на същия има 1.2 ома съпротивление .Това означава че имам късо някъде във веригите на ТХО но къде ми е трудно да се ориентирам понеже елементите там са много .Дали би могло да е ТХО или някой кондензатор или диод наоколо?Като разкача веригите на високото от захранването то сработва за малко и спира вероятно защото не се натоварва от високото.Може ли някой да помогне или със съвет или със схемата на този модел телевизор?Предварително благодаря за което:-)))))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 9:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е с един транзистор има един син пикофараден кондензатор между колектор емитер на транзистора за развивка .Ако е с два транзистора са два кондензатора.Успех.
nik_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 13:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Най лесно откачи кракът но ТНО,към Тр.и ще отсееш по лесно дефекта.В90% е това което каза plamen petrov,виж и С-тата към бобината и корекциите,както и тези към маса.
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 13:42    Заглавие: Отговорете с цитат

plamen petrov написа:
Ако е с един транзистор има един син пикофараден кондензатор между колектор емитер на транзистора за развивка .Ако е с два транзистора са два кондензатора.Успех.

Колега много ти благодаря за помощтта точно това е намерих го преди да прочета какво си ми написал ,но си направо отличник Smile)))Благодаря най вече на теб и на всички останали които се притекоха на помоща:І))))

Колеги появои ми се проблем че не мога да намеря същия кондензатор 222K/2KV/HR R (2.2nF/2kV).Някой може ли да ми каже с какъв тип подобен кондензатор 2.2nF мога да го заменя?
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

На последния Филипс който му сменях този кондензатор му турих 1КV кондензатор и още си работи. Виж от стари захранвания ,винаги имат такива към шаси от първичната страна.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Сеп 25, 2005 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Местото е капризно и е най добре да сложиш такъв.Ако няма сложи два по 1 нано от руските Електрон 380 но е желателно да е на 2 кв а не на 1кв. Very Happy
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Сеп 26, 2005 14:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Sywsem bez problemi moje6 da uweli4i6 i topliq ot 12 nano na 15 nano i da ne slaga6 kerami4en
Върнете се в началото
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 26, 2005 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Sywsem bez problemi moje6 da uweli4i6 i topliq ot 12 nano na 15 nano i da ne slaga6 kerami4en

Колеги малко прибързано се зарадвах :-(Купих кондензатор 2.2 нано на 2 киловолта и го поставих на място но телевизора пак не тръгна ,явно има и нещо друго.Като го пусна за момент идват напреженията и се изключва на стенбай,като се усеща че и високото се вдига за момент понеже кинескопа се наелектризира и се чува припукване за около 2 секунди.Дори и като изключа високоволтовите вериги и сложа еквивалентен товар лампа от 75 вата пак захранването идва за момент и изключва нацяло.Нямам схема за да анализирам ситуацията но ако някой може да помогне или със схема или съвет .Отново ще съм много благодарен:-)))
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Сеп 26, 2005 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Нали телевизора беше тръгнал как така спря.Ако кондензатора наистина е бил дефектен свали транзистора на развивката и го мери за утечка.Следващия по лек вариант е ВО а след това ТХО.
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 26, 2005 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

plamen petrov написа:
Нали телевизора беше тръгнал как така спря.Ако кондензатора наистина е бил дефектен свали транзистора на развивката и го мери за утечка.Следващия по лек вариант е ВО а след това ТХО.

Значи колега аз написах по горе че съм открил дефектния кондензатор който дава накъсо колектор емитер на транзистора и тогава нямах такъв та на другия ден ,днес по точно закупих такъв кондензатор и го смених , скоето отсранявам единия дефект.като махна връзката на тхо с захранването по точно 141 волта и сложа еквивалентен товар на същото напрежение захранването се пуска за 2 секунди и изключва.Следователно сега си мисля че имам проблем на друго място .Но като нямам схема много ми е трудно:-(
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети