|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2005 13:37 Заглавие: |
|
|
| search написа: | | Извинявам се много,но писмото е с грешка и не мога да го отворя.Предполагам грешка в ABV.bg защото вчера не работеше.Само да не е тази схема която беше обсъждана преди време, защото я пробвах и не работеше.Мисля че беше с 4069 като този резистор и още един трябваше да са мегаоми вместо килооми.Другия беше 6.2мо. |
Пуснах я отново. Схемата е същата и ми е интереснозащо да не работи . Аз я ползвам същата и работи много добре. Копирана е от израелски дедектор който се продаваше навремето в магазините. Обсъждането явно съм го пропуснал . Има и една подробност. дедектора открива кабел който е под напражение , да не би да ти трябва просто метал дедектор ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
search Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 8:01 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за схемата и отзивчивостта ти Noel. Ако схемата наистина работи, то значи има някаква грешка.Или в мен или в схемата.Аз съм сложил вместо 3,3ко-3,3мо,но и 6,2ко-6,2мо.Може грешката е в 6,2мо.Така беше изпратена в предишен пост. Ще се радвам да помогнеш със съвети,за да си я пусна. В момента постоянно пищи. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 8:31 Заглавие: |
|
|
| search написа: | | Благодаря за схемата и отзивчивостта ти Noel. Ако схемата наистина работи, то значи има някаква грешка.Или в мен или в схемата.Аз съм сложил вместо 3,3ко-3,3мо,но и 6,2ко-6,2мо.Може грешката е в 6,2мо.Така беше изпратена в предишен пост. Ще се радвам да помогнеш със съвети,за да си я пусна. В момента постоянно пищи. |
Сега отново преглеждам схемата , наистина първите две съпротивления са мегаомови , 3,3 и 6,2. Имам я чертана на хартия и я прерисувах набързо. Направи следното , махни диода и смени кондензатора на генератора с 1н а не с 1 микро , виж дали пищи с махнат диод и с даден вход на нанда на маса.трябва в единия случай да пищи в другия да мълчи като мъртвец След това нанд по нанд напред за да се види от къде се възбужда. Има още нещо , захрани го от батерии а не от изправител, колкото и да е добър все внася някакъв брум. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
search Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 11:30 Заглавие: |
|
|
| Първо благодаря отново за помощта ти Noel.Направих това което ми каза.Разпоих диода откъм входа на ивертора,след което той пак пищеше.Като давам на маса входа престава. В момента няма и антена.Само резистора 3,3 мо.Стойноста на кондензатора ми е 1н и не се налага да го сменям. Остава въпроса защо ли се възбужда.Чакам за съвети |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 11:49 Заглавие: |
|
|
След като генератора е добре , закачай един по един нандовете напред и с тях направи същата процедура към маса , така ще разбереш след кой от тях се възбужда. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 21:56 Заглавие: пробник |
|
|
Ноел ако не досаждам би ли ми пратил схема и на мен  |
|
|
 |
555 Гост
|
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 8:45 Заглавие: |
|
|
В пощите ви са . _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
search Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 15:47 Заглавие: |
|
|
| ЗАГРЯ. свободни кабели открива, но кабели в стената-не,почва да пищи навсякъде по стената и все трябва да спира пищенето с пръст. Според мен тази схема не работи стабилно и се съмнявам дали може да открива кабели в стена. Изпробвал ли си за стена? |
|
|
 |
V_A_S_K_O_1 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 17:05 Заглавие: |
|
|
| айде ако може и на мен да я пратиш. мейла го имашл. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|