| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kakafon Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 16:38 Заглавие: проблем с цветността |
|
|
| Телевизорът ми е Sony KV-M1620D. От доста дълго време насам картината започна да губи цветност, като картината примигваше от цветна на черно-бяля, тоест това не стана плавно и постепенно. Сега вече много рядко се случва да примигне на цветна. Чувал съм от колега за подобна повреда и и си спомням, че ставаше дума за някакви графитни елементи, които трябва да се подменят. Признавам, че съм аматъор но имам желание. Моля дайте ми насока, пък да пробвам сам да се справя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 16:47 Заглавие: Re: проблем с цветността |
|
|
| kakafon написа: | | Телевизорът ми е Sony KV-M1620D. От доста дълго време насам картината започна да губи цветност, като картината примигваше от цветна на черно-бяля, тоест това не стана плавно и постепенно. Сега вече много рядко се случва да примигне на цветна. Чувал съм от колега за подобна повреда и и си спомням, че ставаше дума за някакви графитни елементи, които трябва да се подменят. Признавам, че съм аматъор но имам желание. Моля дайте ми насока, пък да пробвам сам да се справя. |
Ако има донастройващ кондензатор до кварца 4.43(8.86)MHz го напръскай със спрей,развърти го и го настрой докато цветността стане стабилна.Аз подбирам кондензатор с постоянна стойност и го поставям на мястото на променливия, но това изисква малко повече време.
Последната промяна е направена от helios на Нед Сеп 25, 2005 17:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
kakafon Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 17:19 Заглавие: |
|
|
Една последна молба!
Как да позная кварца? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 17:28 Заглавие: |
|
|
| kakafon написа: | Една последна молба!
Как да позная кварца? |
Намира се до IC за цветност и представлява метално провоъгълниче с размери около 1cm.Върху него трябва да има надпис 4.43...... или 8.86.... |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 17:34 Заглавие: |
|
|
| по-добре смени променливия кондензатор,после го настрой да ти е цветна картината и си готов.УСПЕХ. |
|
|
 |
kakafon Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 17:38 Заглавие: |
|
|
Helios, super si!
Mersi mnogo!!!!  |
|
|
 |
kakafon Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 19:23 Заглавие: |
|
|
Лошото е че няма променлив кондензатор до кварца....!  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 19:28 Заглавие: |
|
|
kakafon-е, нищо лично но занеси си телевизора до най-близкия сервиз. С това което си се заел, е опасно и за телевизора, а и за теб.
Местя темата. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 19:55 Заглавие: |
|
|
kakafon-e, понеже си позволи да ми изпратиш това на ICQ-то, ще си позволя да го публикувам:
Sender IP: 212.116.140.113
Rumene, nisto li4no ami i ti si ot onia deto majka im gi e kupala do 17 godishna vuzrast, i sega navaksvat psihologi4eski.
Pozdravi.. Rumen4o.
kakafon-е
Уверявам те, че бъркаш но всеки има право на мнение по всеки въпрос.
Аз не се отказвам от моето мнение особенно след като си написал това:
| Цитат: | Една последна молба!
Как да позная кварца? |
и това
| Цитат: | | Чувал съм от колега за подобна повреда и и си спомням, че ставаше дума за някакви графитни елементи, които трябва да се подменят |
Между другото, това което си посочил е типичен проблем на тези телевизори и ако си беше направил поне малко труда да потърсиш из форума щеше да намериш отговорите.
А за поведението ти го оставям без коментар.
Успехи ти желая. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 21:04 Заглавие: |
|
|
Вероятно и аз съм "ot onia deto majka im gi e kupala do 17 godishna vuzrast, i sega navaksvat psihologi4eski."
И все повече се убеждавам че помощ на такива kakafon-и е безмислена.  |
|
|
 |
|