| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 22:06 Заглавие: |
|
|
Да беше я сменил досега тая батерийка и да видим дали е от нея най-после......  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
VancheS Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 0:23 Заглавие: |
|
|
| Пампорово май ще се окаже прав. Я избърши с коресилин около батерията и я сменяй. Може от тази батерия да има клякане на захранването при запускане и компа да не се ресетва правилно. С коресилина няма да прецакаш нищо. Освен ако гнездото на батерията не е от някаква кекава пластмаса. Препоръчвам ти да го свалиш и измиеш под него. Разгледай хубаво пистите. Мерни и диода през който се зарежда батерията. Има и предпазен резистор (един такъв малък сив или пише на него 000) - трябва да дава късо като го мериш. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 7:05 Заглавие: |
|
|
| VancheS написа: | | .... Мерни и диода през който се зарежда батерията. Има и предпазен резистор (един такъв малък сив или пише на него 000) - трябва да дава късо като го мериш. |
В целия пост става дума за батерия, а не акумулатор!
Те не се зареждат! |
|
|
 |
VancheS Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 14:13 Заглавие: |
|
|
RC да си чувал за батерия, която след като я ползваш известно време увеличава напрежението си? Виж пост 1: Мирчо пише "напрежението на батерията е 2,99V"; пост 7: Мирчо пише: сега е около 3,3V.
Виж и това и помисли тъпанарите от Dell дали не са били сложили нещо подобно в компа: http://www.panasonic.com/industrial/battery/oem/images/pdf/Panasonic_Lithium_Rechargeable.pdf Не вярвам като ти се изхаби литиевата батерия на телефона да я изхвърляш и да си купуваш нова...
Бре Мирчо кажи ни пустия модел на Dell-а и дали батерията е от онези, които се запоява на дъното или е в цокъл? Виж колко е напрежението на контактите на дъното където се слага батерията, ама без батерия при вкл. комп. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 15:57 Заглавие: |
|
|
VancheS, нямам намерение да влизам в каквито и да е било спорове, но е писано и това:
| mir4o написа: | | ....Батерията е само една, не е от типа няколко споени заедно. И е точно такава, каквато е споменал Гостът: CR 2032. На нея пише, че напрежението и е 3 В. ... |
|
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 17:39 Заглавие: |
|
|
Явно батерията не е акумулаторна. То такива няма от 386-ците насам, просто никаквата консумация на CMOS-а не я оправдава.
Аз съм на мнението на RC, че батерията трябва да се смени. Щом при премахването и всичко се оправя има сериозен шанс тя самата или някой компонент покрай нея да е дал фира, а пък батерията е най-лесната за смяна. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 18:37 Заглавие: |
|
|
| Да наистина не може да се зарежда след като пробвах да заредя такава, после търсих инфо и се оказа че не могат да се зареждат 100% сигурно. Това че като се махне батерията явно говори за това че тя дава утечка, може би като се е изтощила и да е протекла или си е променила характеристиките и се явява шунт. Една идейка, две батерии от по 1,5 волта дали няма да станат за проба, вместо CR2032 за 2-3 лв ? |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 18:53 Заглавие: |
|
|
Че като си я купи и ако не стане да си я пази, на някои часовници им дават по 10 години работа с такава, така че за 10 години все ще намери къде да я пъхне  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 19:11 Заглавие: |
|
|
Здравейте на всички!
Изглежда, че тази батерия стана много известна
За съжаление обаче вече съм на 400 км. от нея, така че няма да мога да се ядосвам с нея в идния един месец, а може и повече.
Съжалявам, че Ви разочаровам, и на мен ми се иска да я сменя, но просто вече нямям възможност.
Дано все пак има happy end Обещавам да Ви уведомя, ако има новини, макар и след месец
Още веднъж благодаря на всички отзовали се!!! _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 22:40 Заглавие: |
|
|
| VancheS написа: | | Някои от тези компове (по точно аз съм се сблъсквал с проблеми при Compaq) изискват дискета със специална програма за да се преконфигурират при смяна на хардове, памети и т.н. |
За компаците си прав - генерира се един доста дълъг (много битове) ключ, който има общо и с check sum -а на БИОС, и с хардуера и т.н.
А колокото до проблема на mircho - пробвай да подкараш компютъра, както можеш (без батерията) и да ъпдейтнеш БИОС-а, ако има такива зашити, както споменатите за Компак, да ги оправиш и да видим (след месец ) дали ще стане работата.
А това за защитния ключ - струва ми се има смисъл и в твойта задачка - какво ще кажете този БИОС на ДЕЛЛ при стартиране с чист ЦМОС да настройва дефаулт и след това да трябва да се прегенерира чек-сумата? И ако не е верна да не изгрява въобще. Подобни защити са често срещани в маркови компютри - с цел всякаква сервизна дейност да се насочва към оторизираните сервизи (или просто достатъчно информираните люде). _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|