| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2005 21:46 Заглавие: За яркостта на светодиод |
|
|
Имам въпрос за яркостта на светодиод! Някой знаели като колко мощна крушка свети светодиод 5Cd
С една дума каква е връзката Сd-Watt ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
minister Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 8:19 Заглавие: |
|
|
Не знам дали съм 100% точен, но имам малко опит със светодиоди и мисля, че се досещам защо питаш.
Искам да ти кажа, че ако мислиш да осветяваш място или нещо, трябва да подбереш точно ъгъла на светодиодите!!! За малка площ, можеш да използваш 10-15 градусови диоди, а за широка площ - 60 градусови (не знам има ли повече градусови от 60). От съществено значение е и разстоянието от диодите до обекта, така че смятай добре!!!
Относно мощността, ако два диода са със сила 10 Cd, но единият е на 10 градуса, а другият на 60, се получава следното: мощността на единия диод (10) се концентрира на едно място и го осветява много силно, а на другия (60) се разпростира върху много по-голяма площ и ти служи като крушка, но ще ти трябват МНОГО СВЕТОДИОДИ (колко точно не знам, но мисля, че ще са над 50)!!! Освен това, светодиодите също загряват доста и може да изгорят бързо, ако са плътно един до друг!!!
Надявам се да съм ти полезен. _________________ Just a man! |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 11:08 Заглавие: |
|
|
моят въпрос е за замяна на крушка 6В 0,34ма със свтодиод 6кд от комет, вчера го гледах.
Ще има ли смисъл?  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 19:06 Заглавие: |
|
|
Каква е тази крушка Тя десет пъти по икономична от светодиода. Или нещо бъркаш с тоците. Да не е 0.35А? |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 19:42 Заглавие: |
|
|
| Да извинявам се стана грешка. Сори |
|
|
 |
minister Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 8:49 Заглавие: |
|
|
Предполагам ти трябва за фенерче или нещо подобно. Ако е така ти препоръчвам да използваш 10-15 градусов светодиод със максимално Cd-ли, независимо колко по-скъпо ще ти струва (1-2 лева повече) и да пробваш. ТОКА ПРЕЗ ДИОДА ДА БЪДЕ 18-20mA (собственото съпротивление на светодиодите е около 100-150 Ома, в зависимост от цвета!!!, избери правилно волтажа или добави съпротивление!!!)!!!!! Ако е повече ще прегрее (в зависимост от времето за светене)!!!
Ако ти трябва за лампа (т.е. голям ъгъл), то ще ти трябват няколко диода и изобщо се губи смисъл. Все пак, може да пробваш. Ако те устройва - ползвай го! Успех! _________________ Just a man! |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 9:20 Заглавие: |
|
|
на мен мисълта ми беше да заменя крушката на велосипедния фар със светодиод(светодиоди).
Гледах из руските сайтова такива промени! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 12:46 Заглавие: |
|
|
| Сина ми си е сложил на колелото 10 тина светодиода от белите,гълтат 200-300 мА и светят почти като автомобилен фар. Минимума е 5 диода според мен, връзваш ги паралелно и ти трябва поне 4В батерия. |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 7:38 Заглавие: |
|
|
ами то клелото е с 6 В захранване такче ще има . Ама синът ти какви светодиоди е вземал? |
|
|
 |
|