| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 4:56 Заглавие: Проблем с ТВ "Принц" |
|
|
| Странното е че аз я имам тази схема със SDA процесор но телевизора PRINCE,който ми е даден е със TVPO-2066 и има и телетекст. Държи се странно-при включване работи и се управлява от дистанционното ,но като натиснеш бутона за изключване увисва ,без да се изключи но нищо не го управлява от дистанционното докато не го спра от мрежовия бутон. Платката е българска двуслойна и с доста тънки шини-с една дума мъка!! Ако някой има схема или идея за причината моля помагайте !! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 5:15 Заглавие: |
|
|
май и двамата се борим с тези телевизори Ако твоя процесор е D2066 - D01 или D11 пртедполагам че е от цифровите с VCU,VSP,SPU
При тях спирането и пускането става с ключ който управлява 5 в-Т106
провери най напред него и дали те изчезват напълно.Ако не то телевизора се шашка. Имам сервизното но на хартиен носител . ще опитам да я сканирам и да ти я пратя. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
kip Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 7:39 Заглавие: |
|
|
| И аз имах подобен проблем и той наистина беше свързан с ключа за 5 волта както казва колегата Noel . |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 13:09 Заглавие: Digital Prince |
|
|
| Вярно е ,днес се загледах по подробно и видях ,че това не е телетекст ами цифров канал с VCU2133 и другите от комплекта.След проверка на 16 краче на 2066 се оказа 80 ома към маса,но тъй като мрежовия ключ е бил сменян ,контакт за начално пускане нямаше ами се оказа едно кондензаторче 100 нанофарада паралелно на 16 пин-след смяна с нормален кондензатор без утечка всичко е ОК!Благодаря на всички които ми писаха и успех! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2004 1:28 Заглавие: tv ПРИНЦ |
|
|
| Колеги,радвам се,че сте решили проблемите си,защото смятах със закъснение да помогна.С известно количество срам искам да кажа,че този боклук се произвеждаше във Враца,съвместно със завода за тв.София и аз участвах в този резил,но такава беше партийната политика за развитие на електронната индустрия,уж щяхме да стигаме американците,ама май ги заминахме-та ни видяха голите задници,а заедно със скъсаните дрехи ни останаха и вълшебните цифрови телевизори наречени-Принцове.Имам сервизното описание-и то,като телевизора-инвалид,като всичко българско.Моите искренни съболезнования на колегите-ремонтиращи това дърво с единствено достойнство-филипсовия кинескоп. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2004 10:58 Заглавие: |
|
|
Помощ!!
Имам телевизор Принц ,който чукна две петилетки .
Но ,преди месец ,при гръмотевична буря сдаде багажа.Ни звук ни картина ни признак за живот,освен светодиода който свети .
единственото което успях да направя беше да измеря 5В на процесора и да проверя че при ресет се запускат и другите 5В
и 12В, съсхто така има и припукване във високото.
Но телевизора си е все така мъртъв:(.
Бихте ли ми дали съвет или метод ,по който да установя къде е проблема и някой ако има сканирано сервизно описание ще съм му много благодарен ако ми го изпрати .
[email protected] |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2004 1:26 Заглавие: тВ.ПРИНЦ |
|
|
| Уважаеми колега,или приятел,ти си за книгата на Гинес с този телевизор.Като знам,как са произведени в онова мътно време,като знам как се работеше-ударно по Живковски,се чудя как това чудовище на българската електроника е изкарало толкова години.И в момент на откровение мога да кажа, че директора на дъщерното предприятие на този тв. и сега още си ремонтира старата Софийка-85 при мен,а тя горката,ще надживее твоя и още много др.изчадия на старото време.Мога да ти помогна само с информация и приятелски наставления,още имам сервизното,то май излезе най-луксозното издание по отношение на цялата итифада наречена ПРИНЦ.Желая ти успех и не ми се сърди-съболезнования-това не е телевизор! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2004 9:34 Заглавие: |
|
|
Не се сърдя ,аз съм (или по скоро бях) доволен от телевизора .За целия този период от време не е ходил нито веднъж в сервиз. И ще съм особено доволен ако успея да го подкарам .
Ще съм ти благодарен ако ми дадеш съвет или насока как да локализирам проблема и ако можеш да ми изпратиш сервизното описание ,ако ти е сканирано.
Noel ми изпрати дъмп на паметта и ме посъветва първо нея да препрограмирам . |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2004 14:55 Заглавие: |
|
|
Аз не съм толкова разочарован от Prince . От 1999 до сега са минали през мен 125 бройки и в общи линии не е имало проблеми. Рядко са се закучвали и то в случаите със "скрити" дефекти. Проблема напоследък стана с цената на интегралните схеми . В много от случаите обезмислят ремонта. Всъшност те винаги са били почти на една и съща цена но от извесно време паднаха цените на новите телевизори а от там хората предпочитат да си вземат други Но едно е истина   Аз не гледам на такъв телевизор  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|