|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2004 21:33 Заглавие: |
|
|
съжалявам , че мойта тема е повод за комфликти а що се отнася до телевизора ми явно имам пропуски... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2004 22:47 Заглавие: |
|
|
| tvservice написа: | Здравейте колеги, мисля че е излишно да се караме помежду си, всеки има правото на собствено мнение , но мисля че този форум е да си съдействаме кой с каквото може, та дори и на хора които не са членове на съюзи. Всички знаем какви са разходите по сервизната дейност - никак не малки, но няма лошо и да помагаме на младите хора които сега "прохождат" в този занаят - нека се научат, и ние сме били на тяхно място. Колкото до сивия сектор, мисля че не колегите са виновни за него, а сбърканата държавна политика спрямо всички които са се захванали да работят изобщо. Аз лично помагам на всеки колега с каквото мога и се радвам когато потрябва и на мен да помогнат, нали затова сме колеги. А работа и хляб има за всички все пак, няма да умрем от глад докато има техника  |
Е това се казва приказка. Никакви забележки по това изказване.
Аз също мисля че трябва да помагаме на прохождащите - та как те биха могли да започнат иначе?!! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2004 2:21 Заглавие: КОНФЛИКТ |
|
|
Приятелю CDI,смятам ,че не за първи път влизаве в полемика с теб,доста пъти сме си били полезни в този форум,а се надявам и О-,
веки веков,но ме смущавава едно такова"БЪЛГАРСКО"злобарство,едно неразбиране на злободневните проблеми в нашия бранш,една завист,злоба,високомерие и чувство за превъэходство между колегите,идващо от миналото ,насадено от стари разбирания за величие и високомерно отношение към по-низшите.Сега времената са много-по различни-доказва се умение,опит,професионализъм,отошение към клиента,интелект и още много ценности,с които се стремим към Европа.Дали ще общуваме в един,или друг форум си е право на собствен избор.Аз много пъти съм приканвал колеги от цялата страна,и съм горд,че привлякох много като теб и мен на среща в с.Рибарица на традиционна среща на тв.майсторите от България за обмен на опит и дискутиране на всички въпроси-свързани с нашата дейност.А що се отнася до нашият сайт-всяко начало си има своите недостатъци.Времето ще покаж :кой-крив,кой-прав.В тази Вселена всички се подчиняваме на някакви закономерности и винаги доброто е с едни гърди напред.Въпреки разочарованията ти от НБС-СЕТ си позволявам,като член на това сдружение да те поканя на наша среща и после отново можем да кръстосваме шпаги в НЕТ пространството и съм сигурен,че ще си промениш мнението за нашата организация и всички нейни членове.Пожелавам ти безкрайно и добронамерено отношение във всички наши форуми! |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 8:56 Заглавие: |
|
|
| Ако напрежението беше 170, то на анода на кинескопа вероятно ще имаш над 30кВ, което води до гама-лъчение.....което си има трайни последствия |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 9:22 Заглавие: |
|
|
Дали и другия Кашпировски да е гледал такъв ТВ и от лъченето да са му дошли способностите  |
|
|
 |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 10:41 Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 18, 2004 23:07 Заглавие: |
|
|
Върнах се от море и ме развеселихте не бях чел форума от 10 дена.Значи ако това момче мери това захранване не на входа на ТХО а на колектора на крайния транзистор то грешката е ясна но наистина какъвто и да е диагонала на кинескопа повече от 155 волта няма и не е имало .Явно има техническа грешка но хоризонталният размер е по малък по други причини. Нека поработи с това напрежение ако е толкова и ще пробие или ключа или нещо друго. Но живота продължава _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2004 15:13 Заглавие: |
|
|
Не искам да споря по темата или да наливам акъли, ама съм ремонтирал няколко NOKIA и ITT , които имат +В около 165V ама 178,5 или нещо такова е нечувано - това е над 10% отклонение във захранването. Все пак щом работи (някакси) нека си остане така. То взрива ще се чуе...  |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 9:42 Заглавие: |
|
|
Имах подобен проблем /необичайно високо +170в напрежение на +В / и то при малък телевизор. В последствие се изясни ,че поради лоша филтрация /понижен капацитет и повишено ESR -вътр. съпрот./ на кондензатора на +В шината, се получава високочестотна променлива, която мултицета / М890с / погрешно отчита като по-високо = напрежение. Телевизора мисля че беше NOVA.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|